Svet / 12. december 2017

Kimov režim pácha zločiny proti ľudskosti, zhodujú sa renomovaní právnici

                
                
                
                    
                
                
                WASHINGTON 12. decembra (WebNoviny.sk) — Traja renomovaní medzinárodní právnici tvrdia, že severokórejský vodca Kim Čong-un a ďalší predstavitelia tamojšieho režimu by mali byť stíhaní za zločiny proti ľudskosti spáchané v táboroch pre politických väzňov. Predpokladá sa, že v týchto zadržiavacích zariadeniach sa nachádza až do 130-tisíc ľudí.

Správa právnikov, zverejnená v utorok, je založená na výpovediach utečencov a expertov. Uvádza dôkazy systematického vraždenia, deti nevynímajúc, mučenia, prenasledovania kresťanov, znásilňovania, nútených potratov, hladovania a prepracovania, ktoré vedú k "nespočetným úmrtiam".


Správa je považovaná za neoficiálne pokračovanie vyšetrovania OSN z roku 2014, pričom na základe zistených dôkazov dospela k záveru, že severokórejský režim pácha zločiny proti ľudskosti. Autori správy v minulosti pôsobili v medzinárodných súdnych tribunáloch, pričom jeden z nich prežil ako dieťa koncentračný tábor Auschwitz. 
                

Zdroj: Webnoviny.sk - Kimov režim pácha zločiny proti ľudskosti, zhodujú sa renomovaní právnici © SITA Všetky práva vyhradené.