Svet / 15. november 2017

Medzinárodné médiá sa budú v krajine registrovať ako zahraniční agenti, rozhodli ruskí poslanci

                
                
                
                    
                
                
                MOSKVA 15. novembra (WebNoviny.sk) - Ruskí poslanci jednomyseľne schválili zákon, ktorý umožní vláde registrovať pobočky medzinárodných médií v krajine ako zahraničných agentov.


Stredajší krok Štátnej dumy, dolnej komory ruského parlamentu, nasleduje po tom, ako sa v Spojených štátoch musela ako zahraničný agent zaregistrovať ruská televízia RT. Ruský poslanec Leonid Levin uviedol, že zákon poskytne ministerstvu spravodlivosti nástroj na to, aby mohli rovnako označovať pobočky medzinárodných médií v Rusku.

Po registrácii sa na nich budú vzťahovať požiadavky, ktoré platia pre mimovládne organizácie financované zo zahraničia. Zákon ešte poputuje na formálne schválenie do hornej komory (Rady federácie) a následne na podpis prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Americké tajné služby podozrievajú RT, že slúžila Kremľu ako nástroj miešania sa do prezidentských volieb v roku 2016. Moskva takéto zásahy odmieta. 
                

Zdroj: Webnoviny.sk - Medzinárodné médiá sa budú v krajine registrovať ako zahraniční agenti, rozhodli ruskí poslanci © SITA Všetky práva vyhradené.