Slovensko / 31. august 2018

Ministerka Saková vymenovala dočasného šéfa policajnej inšpekcie, verí v jeho odbornosť

                
                
                
                    
                
                
                BRATISLAVA 31. augusta (WebNoviny.sk) - Ministerka vnútra Denisa Saková podpísala rozkaz, ktorým vymenovala dočasného generálneho riaditeľa sekcie kontroly a inšpekčnej služby ministerstva vnútra. Ako ďalej napísala na sociálnej sieti, od 1. septembra sa ním stane Adrián Szabó.

Vyštudoval dve vysoké školy

"Ide o dlhoročného policajta, ktorý v Policajnom zbore pracuje 17 rokov, v samotnej inšpekcii od roku 2012," uviedla ministerka s tým, že ako vyšetrovateľ pracoval na Úrade boja proti organizovanej kriminalite aj Úrade boja proti korupcii. "Vyštudoval dve vysoké školy – odbor verejnej správy na Právnickej fakulte v Košiciach a odbor práva na Právnickej fakulte v Banskej Bystrici. Plynule hovorí po nemecky, je ženatý a má dve malé deti. Svoju funkciu bude zastávať až do príchodu nového šéfa inšpekcie, ktorý bude menovaný na základe výberového konania v zmysle pripravovanej legislatívy," zdôraznila Saková. Podľa ministerky ide o odborníka, ktorý na inšpekcii zastával funkciu zástupcu riaditeľa, takže má dostatok skúseností. "Verím v jeho odbornosť, skúsenosti a vzdelanie a v novej pozícii mu želám veľa šťastia," dodala.

Nový spôsob výberu

Pôvodný šéf inšpekcie Milan Lučanský je od júna Prezidentom Policajného zboru. Podľa navrhovanej legislatívy z dielne rezortu vnútra by sa šéf inšpekcie mal od roku 2019 vyberať novým spôsobom. Konkrétne by ho mala vymenúvať vláda na návrh ministra vnútra SR na základe výberového konania a po verejnom vypočutí v parlamentnom výbore pre obranu a bezpečnosť, ak výbor odporučí jeho vymenovanie.

Zdroj: Webnoviny.sk - Ministerka Saková vymenovala dočasného šéfa policajnej inšpekcie, verí v jeho odbornosť © SITA Všetky práva vyhradené.