Svet / 27. december 2017

Ministerstvo financií zmrazilo severokórejským predstaviteľom účty a majetok v USA

                
                
                
                    
                
                
                WASHINGTON 27. decembra (WebNoviny.sk) - Americké ministerstvo financií uvalilo sankcie na dvoch severokórejských predstaviteľov, ktorých označilo za kľúčové postavy stojace za "nezákonnými zbrojnými programami Severnej Kórey".

Údajne viedli vývoj rakiet

Sankcie voči Kimovi Čong-sikovi a Ri Pchjon-čcholovi znamenajú zmrazenie akýchkoľvek ich účtov a majetku v USA a zákaz obchodovania s americkými firmami a občanmi. Podľa ministerstva títo muži viedli vývoj severokórejských rakiet vybavených jadrovými hlavicami. Oboch často vidieť počas raketových testov vedľa vodcu Kima Čong-una.

Úplná denuklearizácia Severnej Kórey

Americký minister financií Steven Mnuchin uviedol, že nové sankcie sú súčasťou snáh vyvinúť "maximálny tlak" na Pchjongjang s cieľom "dosiahnuť úplnú denuklearizáciu Kórejského polostrova". Bezpečnostná rada OSN v piatok jednomyseľne sprísnila sankcie voči komunistickej Kórejskej ľudovodemokratickej republike (KĽDR). K sprísneniu sankcií, ktorého navrhovateľom boli rovnako Spojené štáty, pristúpila rada v reakcii na najnovší test severokórejskej balistickej rakety, ktorý sa uskutočnil 29. novembra.

Zdroj: Webnoviny.sk - Ministerstvo financií zmrazilo severokórejským predstaviteľom účty a majetok v USA © SITA Všetky práva vyhradené.