Šport / 30. jún 2018

V skupinovej fáze MS vo futbale 2018 boli najúspešnejší strelci z Premier League a La Ligy

                
                
                
                    
                
                
                MOSKVA 30. júna (WebNoviny.sk) - V skupinovej fáze XXI. majstrovstiev sveta vo futbale v Rusku (14. júna - 15. júla), ktorá ponúkla dovedna 48 stretnutí, padlo celkovo 122 gólov.

Lídrom päťgólový Kane

Najviac sa činili strelci z anglickej Premier League a španielskej La Ligy. Do streleckej listiny sa zapísalo až 31 hráčov z najvyššej súťaže v "kolíske futbalu", 29 futbalistov je zo španielskej Primera División. Lídrom medzi kanoniermi je zatiaľ 5-gólový Angličan Harry Kane z Tottenhamu Hotspur, hneď za ním nasleduje štvorgólové duo - Portugalčan Cristiano Ronaldo z Realu Madrid a Belgičan Romelu Lukaku z Manchestru United. Po tri presné zásahy zaznamenali tiež dvaja hráči - ruský reprezentant Denis Čeryšev a Španiel Diego Costa.

Zo Serie A je sedem strelcov

Aj na ďalších priečkach sa umiestnili popredné európske súťaže. Francúzska Ligue 1 dodala v skupinovej časti deviatich presných zakončovateľov, o jedného menej má nemecká I. bundesliga. Z talianskej Serie A je sedem strelcov. Pri pohľade na klubové pôsobiská autorov gólov, najviac ich zaznamenali hráči Realu Madrid (9), nasleduje Tottenham Hotspur a FC Barcelona (zhodne po osem, pozn,). Na šampionáte sa zatiaľ strelecky nepresadil ani jeden hráč nemeckého Bayernu Mníchov, ktorého zástupcovia skórovali na minulých MS 2014 v Brazílii až 18-krát.

Zdroj: Webnoviny.sk - V skupinovej fáze MS vo futbale 2018 boli najúspešnejší strelci z Premier League a La Ligy © SITA Všetky práva vyhradené.