Svet / 17. júl 2018

Video: V centre Prahy sa zrútila časť budovy, zavalila najmenej štyroch ľudí

                
                
                
                    
                
                
                PRAHA 17. júla (WebNoviny.sk) - Na stavbe v centre Prahy sa v utorok dopoludnia zrútila časť budovy a zavalila najmenej štyroch ľudí. Na mieste nešťastia, na Mikulandskej ulici, zasahujú hasiči i záchranári. Prepadlo sa poschodie s rozmermi 5 x 10 metrov.

Incident sa stal okolo pol jedenástej pri rekonštrukcii domu, kde sídli ZŠ Brána jazyků. "Na mieste zasahujú štyri posádky RZP, dve lekárske posádky a inšpektor," vyjadrila sa hovorkyňa záchranárov Jana Poštová.



"Celkovo máme nahlásených päť zranených. Záchranári majú v opatere tri osoby, ktoré sú v stredne vážnom stave. U jedného muža bolo nutné zaistiť dýchacie cesty a uviesť ho do umelého spánku a vo veľmi vážnom stave ho prevážajú do nemocnice. Na ďalších dvoch čakáme," doplnila neskôr Poštová.

"Na miesto okrem hasičov vyrazili tiež špeciálne psy na vyhľadávanie osôb," povedala portálu Novinky.cz hovorkyňa hasičov Kateřina Suchanská s tým, že tiež postavili provizórnu ochranu proti ďalšiemu pádu. Pri záchrane používajú sací bager na sutiny. 
                

Zdroj: Webnoviny.sk - Video: V centre Prahy sa zrútila časť budovy, zavalila najmenej štyroch ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.