Zaujímavosti / Cestovanie / 05. november 2015

Festivaly, ktoré v živote musíte navštíviť, II. časť

Rozhodli ste sa už, na aký svetový festival pôjdete najbližšie? Ak nie, máme tu pre vás na výber ďalšie.

Glastonbury, Anglicko. Festival patrí od roku 1970 medzi najväčšie a najlepšie na svete. Desiatky tisíc návštevníkov majú možnosť vypočuť si skvelú hudbu a pozrieť si tanečné, divadelné aj cirkusantské vystúpenia.  

bbc.co.uk/new.distractify.com

reddit.com/news.distractify.com

Cascamorras, Španielsko. Farbiace bitky v Španielsku sa konajú  na počesť dvoch znepriatelených miest Guadix a Baza. Pred 500 rokmi našiel pracovník z Guadixu pochovanú sochu Madonny z Piedad. Bola ukradnutá skupinou z mesta Baza ešte predtým, než ju stihol navrátiť do Guadixu.

4.bp.blogspot.com/news.distractify.com

hottrip.net/news.distractify.com

hottrip.net/news.distractify.com

spain-holiday.com/news.distractify.com

Rainforest World Music Festival, Kuching, Borneo. Na festivale v dažďovom pralese sa zíde každý rok okolo 30-tisíc ľudí a  desiatky hudobníkov všetkých žánrov z celého sveta.

1.bp.blogspot.com/news.distractify.com

International Sand Sculpture Festival, Portugalsko. Najväčší festival stavania sôch z piesku na svete. A keď hovoríme najväčší, tak myslíme fakt najväčší. Na to, aby sa konal, je totiž potrebné vyhradiť 1350 metrov štvorcových pláže a 60 zúčastnených umelcov potrebuje na 50 sôch až 35-tisíc ton piesku.

upload.wikimedia.org/news.distractify.com

upload.wikimedia.org/news.distractify.com

Electric Forest Music Festival, Rothbury, Michigan. Festival jam-ových a elektronických hudobníkov sa koná v júni. Svetlá a farby, ktorými festival v noci žiari, z lesa vytvárajú nadpozemské prostredie. 

freshwetpaint.com/new.distractify.com

i.imgur.com/news.distractify.com

Festival bielych nocí, Petrohrad, Rusko. Festival bielych nocí sa koná v období, keď v arktickej oblasti pol roka nezapadne slnko. Koná sa od konca II. svetovej vojny, keď sa študenti začali stretávať, aby oslávili koniec školského roka. Festival sa rýchlo stal akousi demonštráciou slobody, pokoja od školy a nesúhlasu s ruskými totalitnými pravidlami. Milión nadšencov sa počas slávnosti pozerá na loď s červenými plachtami, ktorá sa plaví po rieke a je sprevádzaná ohňostrojmi a zábavnými predstaveniami.

chieusanghoanggia.com.vn/news.distractify.com

escapenormal.com/news.distractify.com

Deň mŕtvych, Mexiko. Mexičania si počas tohto sviatku uctievajú nebohých príbuzných. Sviatok sa viaže na tradíciu Aztékov. Počas tohto dňa si Mexičania obliekajú výrazné kostýmy a hodujú.

travelhouseuk.co.uk/news.distractify.com

onthegotours.com/news.distractify.com

Sloní festival, Jaipur, India. Slony sú pre indickú kultúru veľmi dôležité. Preto ich v krajine oslavujú Festivalom slonov, ktorý sa koná v marci. Čo znamená, že sú tieto milé stvorenia vyobliekané do rôznych farebných hábov a nechýbajú im ani početné výrazné šperky.

gadgetace.co.uk/new.distractify.com

m8.i.pbase.com/new.distractify.com

Sapporo snežný festival, Japonsko. Snežný festival začal v roku 1950, keď sa šiesti študenti rozhodli vymodelovať ľadové sochy v Odori Parku, po tom, čo boli všetky japonské slávnosti zrušené počas II. svetovej vojny. V roku 1955 sa k študentom zo zábavy pridali miestni vojaci a vytvorili prvé masívne ľadové sochy. Dnes festival trvá 7 dní, koná sa vo februári a  navštívia ho milióny ľudí.

 

cdn.theatlantic.com/news.distractify.com

seejapan.co.uk/news.distractify.com

Dušana Lukáčová/news.distractify.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader