Zaujímavosti / 08. jún 2014

Milujete fotografovanie svojho jedla? V tejto reštaurácii sa platí zdieľaním obrázkov

Ľudia milujú fotografovanie jedla a o svoje chutné raňajky či niekoľko chodové obedové menu sa pravidelne delia s priateľmi na sociálnych sieťach. Viete si však predstaviť, že by ste v reštaurácii „zaplatili“ fotkou svojho jedla?

„The Picture House“ je nová londýnska „pay-by-picture restaurant“, ktorá umožňuje platiť zákazníkom za jedlo obyčajným zdieľaním fotografií na internete. Tento nápad prišiel po tom, ako výskumy ukázali, že ľudia jednoducho milujú zdieľanie fotografií svojich jedál na internete. Viac ako polovica Britov si pravidelne fotografuje svoje jedlo na smartphone. „Food selfie“ teda nabralo úplne nový rozmer.

Reštaurácia patrí gigantovi s mrazenými potravinami Birds Eye (ktorý patrí spoločnosti Iglo). Vypočítali si, že je lacnejšie a efektívnejšie dať ľuďom jedlo zadarmo za zdieľanie jeho fotky na sociálnych sieťach, ako platiť klasické a nie tak účinné a kreatívne formy reklamy. Reštaurácia má dokonca tak veľký úspech, že spoločnosť zvažuje otvorenie ďalšej. Birds Eye chce takýmto spôsobom spraviť rozruch okolo novej luxusnej rady Inspirations a svoje jedlo spraviť ešte príťažlivejším.

Dvojchodové menu je zákazníkom podávané úplne zadarmo, ak jeho fotky nahrajú na stránku Instagramu. Spoločnosť do vzala tak vážne, že si dokonca najala profesionálnu fotografku špecializujúcu sa na fotografovanie jedla, Marie Marte, aby pomáhala zákazníkom spraviť vysokokvalitné fotky svojich jedál pred ich odoslaním.

Zdá sa, že alternatívne platobné metódy sú medzi ľuďmi veľmi obľúbené. V Austrálii je kaviareň, ktorá umožňuje platiť zákazníkom bozkami a v Slow Time v Nemecku zas zákazníci platia v závislosti od toho, koľko času v nej strávia.

Monika Budayová/dailynewsdig.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader