Svet / 18. september 2018

Foto: Na hoteli v Madride sa počas rekonštrukčných prác zrútilo lešenie, zahynul jeden robotník

                
                
                
                    
                
                
                MADRID 18. septembra (WebNoviny.sk) - Na luxusnom hoteli v Madride, ktorý práve prechádza renováciou, sa v utorok zrútilo lešenie, pričom zahynul jeden robotník a ďalší jedenásti utrpeli zranenia. Informovali o tom záchranári.

Kovové lešenie na šiestom poschodí hotela Ritz v centre mesta sa zrútilo krátko po 16:00 miestneho času a spadlo na zem spolu s robotníkmi. Nešťastie sa odohralo na vnútornom dvore hotela a zvonka ho nebolo vidieť.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Záchranná služba pri páde lešenia v Madride Väčšina z robotníkov z pádu vyviazla s ľahšími až strednými zraneniami, dvoch však museli hospitalizovať v kritickom stave a jeden pád neprežil. Podľa záchranárov šlo o "pracovné úrazy", ich okolnosti vyšetruje madridská polícia. Hotel Ritz sa nachádza v blízkosti španielskeho parlamentu a známych múzeí Prado a Thyssen-Bornemisza. Od marca je zatvorený, pretože prechádza kompletnou renováciou.

Zdroj: Webnoviny.sk - Foto: Na hoteli v Madride sa počas rekonštrukčných prác zrútilo lešenie, zahynul jeden robotník © SITA Všetky práva vyhradené.