Slovensko / 29. január 2019

Foto: Vzťahy Slovenska a Poľska sú najlepšie v histórii, Danko víta myšlienku posilnenej spolupráce

                
                
                
                    
                
                
                BRATISLAVA 29. januára (WebNoviny.sk) - Vzťahy Slovenska a Poľska sú momentálne najlepšie v histórii. Pri príležitosti návštevy predsedu Senátu Poľskej republiky Stanisława Karczewského v slovenskom parlamente to vyhlásil predseda NR SR Andrej Danko.

Zároveň prezentoval zámer podpísať deklaráciu o posilnenej spolupráci medzi NR SR, Senátom a aj Sejmom Poľskej republiky. "Týmto krokom sa vzťahy ešte zlepšia," zdôraznil Danko s tým, že deklarácia o posilnenej spolupráci by sa mala podpísať počas najbližších týždňov v poľskom meste Zakopane.

Aj podľa predsedu poľského Senátu sú si SR a Poľsko veľmi blízke. "Veľmi dobre sa nám spolupracuje a to na viacerých úrovniach. Od obchodu – na Slovensku pôsobí 1 500 poľských firiem, až po cestovný ruch," povedal Karczewski.

Dodal, že počas pondelkovej lyžovačky na Slovensku na svahu často počul poľštinu a v Poľsku zase čoraz častejšie počuť slovenčinu. 
                

Zdroj: Webnoviny.sk - Foto: Vzťahy Slovenska a Poľska sú najlepšie v histórii, Danko víta myšlienku posilnenej spolupráce © SITA Všetky práva vyhradené.