Slovensko / 01. január 2018

Lekári na Silvestra v Bratislave pomohli vyše 500 ľuďom, ošetrovali rôzne poranenia

                
                
                
                    
                
                
                BRATISLAVA 1. januára (WebNoviny.sk) - Lekári, sestričky a zdravotnícky personál ošetrili počas silvestrovského dňa aj noci stovky pacientov. Centrálne príjmy v Ružinove, na Kramároch, Antolskej a na Ústavnej pohotovostnej službe v Nemocnici Staré mesto navštívilo viac, ako 500 ľudí.

Pády, autonehody aj pyrotechnika

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská, ošetrené boli rôzne poranenia, ktoré pacienti utrpeli pri páde, autonehodách, ale aj pri nesprávnej manipulácii s pyrotechnikou. "Naši zdravotníci ošetrili 20 úrazov hlavy, 14 zlomenín a niekoľko tržných rán. So zažívacími ťažkosťami prišlo 25 ľudí, 16 ľudí bolo intoxikovaných pre nadmerné požitie alkoholu, lekársku pomoc vyhľadalo aj niekoľko pacientov so psychickými problémami," uviedla.

Popáleniny aj pomoc najmenším

Sedem ľudí utrpelo popáleniny z toho štyria boli ošetrení ambulantne, medzi nimi aj pacient, ktorý si spôsobil popáleniny dolných končatín, keď nešťastnou náhodou stúpil do hrnca so silvestrovskou kapustnicou. Traja pacienti museli byť hospitalizovaní na Klinike popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Nemocnici Ružinov, pre vážne popáleniny. Hospitalizovaná je aj pacientka, ktorá prišla k zraneniu, keď si cigaretu zmýlila s petardou. Lekári a sestričky posledný deň v roku pomáhali na svet aj našim najmenším. "V Univerzitnej nemocnici Bratislava sa 31. decembra narodilo 17 detí, 10 dievčat, sedem chlapcov. Prvé dieťatko sa niekoľko sekúnd po polnoci narodilo v nemocnici Ružinov. Matúško váži 3510 gramov a meria 51 cm. Mamička aj bábätko sú v poriadku," dodala Kliská.

Zdroj: Webnoviny.sk - Lekári na Silvestra v Bratislave pomohli vyše 500 ľuďom, ošetrovali rôzne poranenia © SITA Všetky práva vyhradené.