Šport / 17. január 2018

Premožiteľka Kužmovej z 0:5 vyradila Gavrilovovú a na Australian Open je v treťom kole

                
                
                
                    
                
                
                MELBOURNE 17. januára (WebNoviny.sk) - O 1.51 h už vo štvrtok miestneho času sa skončil záverečný stredajší zápas na melbournskom grandslamovom tenisovom turnaji Australian Open, výsledok nepotešil domácich fanúšikov.

Naturalizovaná ruská rodáčka Daria Gavrilovová nasadená ako dvadsiata tretia totiž prehrala v 2. kole s rozbehnutou Belgičankou Elise Mertensovou 5:7, 3:6.

Nad premožiteľkou slovenskej kvalifikantky Viktórie Kužmovej z 1. kola pritom viedla v prvej časti 5:0 a následne mala dovedna 8 setbalov v troch rôznych gemoch, ale nestačilo jej to. Čerstvo už dvojnásobná šampiónka z prípravného podujatia v tasmánskom Hobarte Mertensová, 37. v singlovom renkingu WTA, bude medzi najlepšími 32 hrať s Francúzkou Alizé Cornetovou.


Dvadsaťdvaročná Belgičanka vlani bola v 3. kole parížskeho antukového Roland Garros. Na južnej pologuli podstupuje svoju premiéru v hlavnej súťaži.

Australian Open - dvojhra žien - 2. kolo

Elise Mertensová (Belg.) - Daria Gavrilovová (Aus.-23) 7:5, 6:3

Zdroj: Webnoviny.sk - Premožiteľka Kužmovej z 0:5 vyradila Gavrilovovú a na Australian Open je v treťom kole © SITA Všetky práva vyhradené.