Kuriozity / 27. október 2014

Klauni z histórie, ktorí fakt nie sú vtipní

Existuje ešte niekto, komu klaun nenaháňa strach?

Klaun by mala byť veselá postavička, ktorá ľuďom dvihne náladu. Na klaunovi má byť všetko prehnané - farby, oblečenie, make up. Rozveseľovať má nielen deti, ale aj dospelých. Klauni sa vysmievali ľudským neduhom. Prečo, keď sa teraz povie klaun, ľudia si predstavia hororvú postavu?

To, že sa naozaj veľa ľudí bojí klaunov nedokazuje iba fakt, že aj v medicíne je identifikovaná fóbia z klaunov ako Coulrophobia. Aj na facebooku nájdete stránku "I hate clowns", ktorá má takmer 480-tisíc fanúšikov. Ak si do googlu napíšete I hate clowns, zistíte, že existuje aj webová stránka s týmto názvom. A čo sa stane, keď si dáte vyhľadať obrázky klauna? Nuž google vás zasype tými najstrašidelnejšími obrázkami, aké môžete očakávať. 

Tak ako z nevinných bábik dokážu ľudia urobiť zabijakov, tak sa môže stať inšpiráciou pre nočné mory aj veselý klaun. Stačí, že mu pripíšeme presne opačné vlastnosti aké má. Nehovoriac o tom, že práve klauni, ktorí rozveseľovali ľudí,často naozaj pod maskou skrývali tú najsmutnejšiu dušu. 

O terajšiu povesť klaunov sa iste postaral aj John Wayne Gacy. Ten vystupoval pred ľuďmi ako milý, priateľský a ťažko pracujúci muž. Ľudí a deti zabával ako klaun Pogo. Až kým sa neprišlo na to, že medzi rokmi 1972 a 1978 sexuálne napadol a zavraždil 35 mladých mužov. 

A potom to prišlo. S horormi, kde hlavnou postavou bol klaun sa roztrhlo vrece. Halloweenske kostýmy klauna zabijáka a zo všadiaľ už vyskakoval len ten zlý klaun, namiesto toho dobrého. 

DL/viralnova.com/Tumblr/smithsonianmag.com/

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader