Zaujímavosti / 26. máj 2022

Tipy, ktoré vám pomôžu prinavrátiť pôžitok z intímneho zblíženia

Prírodné sexuálne posilňovače sú také staré ako problém, ktorý majú vyriešiť. Tak napríklad, pred stovkami rokov sa muži pokúšali zvýšiť svoju potenciu petržlenovou vňaťou, muškátovým orieškom či mandragorou konzervovanou vo víne. A dôvod je celkom jednoduchý. Vekom a vplyvom rôznych iných faktorov schopnosť mužov dosiahnuť plnohodnotnú erekciu klesá.

Našťastie aj dnes existuje niekoľko spôsobov, ako môžete situáciu zlepšiť a získať späť silnú erekciu.

Dostupné domáce prostriedky a výživa na zlepšenie vašej sexuálnej aktivity

Okrem bežne dostupných a kvalitných liekov na erekciu existujú aj niektoré domáce prostriedky a potraviny na zvýšenie potencie, z ktorých niektoré sa tradujú po generácie.

Domácim liekom na problémy s erekciou je napríklad šálka mlieka so sušenou špargľou. Na zvýšenie potencie vraj pôsobí aj lyžica čerstvej chrenovej alebo zázvorovej šťavy s medom a vajíčko uvarené namäkko. Neexistujú však na to žiadne vedecké dôkazy, takže si to musíte overiť v praxi.

Ak si chcete pomôcť s výživou: Aminokyselina L-arginín, ktorá sa považuje za podporu potencie, sa nachádza v rôznych potravinách. V obilninách, ako je pšenica alebo ovos, v ovocí (napr. jablká, broskyne, banány, jahody), zelenine (paradajky, paprika, špenát, karfiol, brokolica, ružičkový kel atď.), ale najmä v rybách (tuniak, losos, sardinky, platesa, krevety) a orechoch a semenách, ako sú lieskové orechy, arašidy, mandle a podobne.

Pokúste sa ísť na to prirodzene

Stres, vek, hormonálne poruchy – problémy s erekciou môžu mať viacero príčin. Vždy sú však jedno a to isté - nepríjemné. Skúste preto napríklad odbúrať stres. Výživové doplnky nemusia byť vždy jediné riešenie. Niekedy môže pomôcť lepší spánok na dostatočne veľkých a pohodlných matracoch 180x200.

Ako sme si spomínali v úvode. V stredoveku ľudia verili v potenciu zvyšujúci účinok petržlenu, muškátového orieška alebo korenia. V renesancii sa zasa ľudia spoliehali na prírodné sexuálne posilňovače, ako sú hľuzovky, mäta alebo pižmo. Tradičná čínska medicína pracuje s akupunktúrou a húsenicami. Hovorí sa, že žraločie plutvy a tigrované semenníky majú tiež vlastnosti zlepšujúce erekciu.

Je však ťažké nájsť vedecké štúdie, ktoré dokazujú skutočný účinok prírodných liečiv na zvýšenie potencie.

Kórejská študijná skupina ale zistila, že ženšen ako bylinný sexuálny zosilňovač zvyšuje produkciu oxidu dusnatého (NO) v krvi, ktorý je nevyhnutný pre erekciu, pretože rozširuje cievy. Tento efekt sa však dostaví len vtedy, ak užívate ženšen dlhší čas a nie je skutočnou alternatívou k prípravkom na predpis. Určitá forma pravidelnej fyzickej aktivity, ktorá by vaše cievy prekrvila, by preto ako ďalšia prirodzená cesta na zvýšenie potencie mohla zabrať tiež.

(D/PR), zdroj obrázka: gpointstudio/Shutterstock.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader