Zaujímavosti / 06. september 2016

Vyslúžilý vesmírny inžinier si na dvore postavil zábavný park. Poďte sa naňho s nami pozrieť

Niekto plánuje na dôchodku cestovať, niekto už len odpočívať. No pán, ktorého vám ukážeme, ani v pokročilom veku nestráca hlad po adrenalíne.

Steve Dobbs, Kalifornčan, ktorý bol 30 rokov vesmírnym inžinierom, našiel geniálny spôsob, ako donútiť svoje vnúčence na pravidelné návštevy. Zapojil svoje znalosti z praxe, fantáziu a v blízkosti neďalekého obrovského zábavného parku postavil vlastnú, menšiu verziu.

Podľa jeho slov je len veľmi ťažké súperiť s Disneylandom, napriek tomu si to, čo na svojej záhrade vybudoval, zaslúži obdiv.

Nedávno sme vám predstavili podobnú atrakciu v Taliansku. Tam fungovali všetky stroje len za pomoci kinetickej energie. V Steveovom zábavnom parku sú však atrakcie elektrifikované a plne funkčné.

Jeho vnúčatá už trochu podrástli, kým však boli malé, radosť im okrem zábavy z jazdy spôsobovali aj dekorácie na spôsob Disneyho postavičiek - tak napríklad Hľadá sa Nemo je jazda v modeli ponorky, ktorá vás prevedie cez “oceán” z modrej plachty. Nechýba ani rozprávkový hrad či malý kolotoč s rýchlosťou 12 míľ za hodinu.

Aj keď autor atrakcií vie, že sa s ozajstnými zábavnými parkami nemôže porovnávať, jeho rodina si je istá, že na záhradke majú ozajstný poklad.

Foto: Jeff Gritchen

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader