Ekonomika / 10. december 2019

Automobilka Nissan nenahlásila všetky odmeny pre bývalého šéfa, regulátor navrhuje pokutu

                
                
                
                    
                
                
                10.12.2019 (Webnoviny.sk) - Japonský regulátor dohliadajúci na trh s cenným papiermi odporúča pokutovanie automobilky Nissan sumou 2,4 mld. jenov (JPY) preto, že nenahlásila všetky odmeny pre svojho bývalého šéfa Carlosa Ghosna. Japonská Komisia pre dohľad nad cennými papiermi a burzami v utorok oznámila, že uloženie pokuty odporučila vládnej Agentúre pre finančné služby. Spoločnosť Nissan Motor Co. uviedla, že pokutu akceptuje a už v máji urobila nápravu vo svojich dokumentoch týkajúcich sa cenných papierov.

Carlosa Ghosna zatkli v novembri minulého roka, ale v súčasnosti je na slobode na kauciu. Je obžalovaný z nedostatočného hlásenia svojich odmien a z ďalšieho zneužitia postavenia. Ghosn však tvrdí, že je nevinný.

Podľa jeho advokátov obžaloba voči nemu je výsledkom vymyslených obvinení pochádzajúcich zo spiknutia predstaviteľov Nissanu, predstaviteľov vlády a prokuratúry s cieľom zbaviť Ghosna funkcie, aby sa predišlo užšiemu spojeniu Nissanu a jeho partnerskej francúzskej automobilky Renault.

(1 EUR = 120,15 JPY) 
                

Zdroj: Webnoviny.sk - Automobilka Nissan nenahlásila všetky odmeny pre bývalého šéfa, regulátor navrhuje pokutu © SITA Všetky práva vyhradené.