Slovensko / 23. október 2018

Autor sa môže časom na svoju rigoróznu prácu pozerať kritickejšie, podľa Hliváka je to prirodzené

                
                
                
                    
                
                
                BRATISLAVA 23. októbra (WebNoviny.sk) - Autor diplomovej či rigoróznej práce môže s odstupom rokov a pribúdajúcimi skúsenosťami pozerať na prácu kritickejšie, ale podľa predsedu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslava Hliváka je to prirodzené.

Skúsenosti môžu zmeniť pohľad

Ako povedal v utorok pre agentúru SITA, človek naberá nové skúsenosti a tie môžu zmeniť jeho pohľad na danú problematiku aj na spôsob, ako túto problematiku v práci a v danom čase uchopili. „Opakujem ale, že je to prirodzené. Ja však môžem hovoriť len za seba. Svoje práce som pripravený, v prípade záujmu, zverejniť,“ povedal. Hliváka ako kandidáta na predsedu ÚVO pôvodne navrhla Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave. Hlivák je absolventom Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Vyštudoval na nej magisterské štúdium. Po obhájení diplomovej práce na Právnickej fakulte následne obhájil aj rigoróznu prácu.

Za svojimi prácami si stojí

„Nemám absolútne žiadny problém s tým, aby moje práce boli zverejnené. Okrem UK som študoval aj na BIBS - Nottingham Trent University, kde som obhájil dizertačnú prácu štúdia LLM, a na Paneurópskej vysokej škole na Fakulte práva som obhájil doktorandskú dizertačnú prácu. Všetky moje práce dám kedykoľvek k dispozícii, keďže si za nimi stojím,“ uviedol. Denník N 24. septembra napísal, že predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko tají, ako sa stal doktorom práv. V životopise si uvádza iba štúdium na Univerzite Komenského v Bratislave, kde ukončil magisterské štúdium. Titul JUDr. získal na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. Svoju záverečnú prácu však odmietol zverejniť.

Zdroj: Webnoviny.sk - Autor sa môže časom na svoju rigoróznu prácu pozerať kritickejšie, podľa Hliváka je to prirodzené © SITA Všetky práva vyhradené.