24.10.2019 (Webnoviny.sk) -
- 25. októbra sa oslavuje Medzinárodný deň cestovín
- BILLA ponúka široký výber suchých cestovín na varenie, ale aj čerstvých cestovín pripravených k okamžitej konzumácii
- Okrem cestovín z bielej múky majú zákazníci BILLA možnosť zakúpenia cestovín zo semoliny, špaldovej múky, cíceru, hrachu aj šošovice
Nikdy neprestanú baviť
Ak budete vyberať cestoviny v nákupných regáloch supermarketu BILLA, výber vás nikdy neomrzí. Každý týždeň, môžete nakupovať iný druh, pretože ponuka je naozaj široká. Cestoviny si spájame najčastejšie s Talianskom. A práve obyvatelia Apeninského polostrova boli pri výrobe cestovín mimoriadne kreatívni. Dnes si tak možno vybrať z množstva druhov špagiet, penne, mašličiek, mušličiek alebo makarónov. Niektoré z nich sa zvyčajne viažu k určitej oblasti alebo konkrétnemu druhu omáčky. Napríklad v Bologni servírujú k pravému ragú bolognese zásadne len tagliatelle. S omáčkou carbonara sa najlepšie snúbia špagety. Nie každé jedlo však má takúto zaužívanú prílohu a niektorí majú najradšej ten svoj druh cestovín napriek tradíciám. Práve preto si možno aj v BILLA vybrať z dlhých, ploských, hrubších, dutých, stredne dlhých, krátkych či dokonca plnených cestovín. Aj polievkové závarky si nájdu svoje miesto v domácnosti. V ponuke sú aj obľúbené písmenkové cestoviny pre najmenších stravníkov. Nejde však len o tvar cestovín, ale aj o ich zloženie. Základné delenie je na vaječné a bezvaječné cestoviny. Vaječné ešte rozlišujeme na jednovaječné, dvojvaječné a viacvaječné. Cestoviny vyššej kvality sú vyrábané z tvrdej pšenice, nazývanej tiež semolina. Obsahujú viac živín, sú pevnejšie a majú krásnu žltú farbu, navyše výborne chutia. Špaldová múka je pri výrobe cestovín ďalšou obľúbenou alternatívou ku klasickej bielej múke. Podporuje myslenie, koncentráciu a je ľahko stráviteľná. "Myslíme aj na ľudí, ktorí kvôli alergiám a intoleranciám museli bežné cestoviny zo svojho jedálnička vylúčiť. A ponúkame im bezlepkové alternatívy. V našich predajniach zákazník nájde aj cestoviny, ktorých základ tvorí cícer, hrach, šošovica či kukurica," dopĺňa K. Kirchnerová.Ako ich správne uvariť?
Na správnu prípravu obľúbených cestovín je dôležité variť ich v hrnci s vodou v správnom pomere - 1l vody na 100 g cestovín. Voda sa solí zásadne až po tom, ako začne vrieť. Následne sa cestoviny vložia do hrnca. Cestoviny sa nikdy nelámu, ani keď sú dlhšie. Dĺžka varenia je vždy uvedená na obale a mala by byť dodržaná. Po dovarení je potrebné scediť vodu z cestovín a pridať omáčku podľa chute. Prípravu je možné urýchliť použitím rýchlovarnej kanvice na uvarenie vody. Uvarené cestoviny vydržia v chladničke tri až päť dní. Surové je potrebné skladovať na chladnom, tmavom mieste po dobu maximálne jedného roku. InzerciaZdroj: Webnoviny.sk - Cestoviny – rýchle jedlo študentov aj zaneprázdnených ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.
Súvisiace články:
Ústavný súd zrušil oslobodzujúce rozsudky policajtov v prípade údajného šikanovania rómskych chlapcov
V boji seniorov s finančnými podvodmi hrá hlavnú úlohu vzdelávanie, prevencia a rodina