Šport / 30. jún 2018

Eliška Mintálová absolvovala svoje prvé finále v K1, najrýchlejšia bola Austrálčanka Foxová

                
                
                
                    
                
                
                KRAKOV 30. júna (WebNoviny.sk) - Slovenská reprezentantka Eliška Mintálová pri svojej premiérovej seniorskej účasti vo finále kategórie K1 si v sobotu na druhých pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v poľskom Krakove vyjazdila konečné 10. miesto.

Devätnásťročná žilinská rodáčka doplatila na vynechanie 19. bránky, po ktorej jej na konte zasvietila penalizácia v podobe 50 sekúnd. Za víťaznou Austrálčankou Jessicou Foxovou zaostala napokon o 53,51 s.


"Som veľmi šťastná, že som sa dostala do finále. Bolo moje prvé v seniorskej kategórii a som za to veľmi rada. Škoda, že som to pokazila. Snažila som sa ísť v pohode, ale v spodnom úseku prišla veľká chyba a 50-sekundová penalizácia, a to bolo to zlé," vyhlásila Mintálová.

Vo finálovej desiatke chýbala iná Slovenka Michaela Haššová, ktorá v dopoludňajšom semifinále skončila na 17. stupienku. Ani do semifinálových jázd sa neprebojovala skúsená Elena Kaliská, ktorá v piatok neprešla kvalifikačným sitom. 
                

Zdroj: Webnoviny.sk - Eliška Mintálová absolvovala svoje prvé finále v K1, najrýchlejšia bola Austrálčanka Foxová © SITA Všetky práva vyhradené.