Šport / 03. september 2018

FIFA zverejnila nominovaných na najlepšieho hráča, Messi medzi nimi chýba prvýkrát od roku 2006

                
                
                
                    
                
                
                LONDÝN 3. septembra (WebNoviny.sk) - Najlepší hráč v roku 2018 podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vzíde z trojice finalistov, v ktorej figurujú Cristiano Ronaldo (Portug./Real Madrid, Juventus), Mohamed Salah (Egypt/FC Liverpool) a Luka Modrič (Chor./Real Madrid).

Informuje o tom web FIFA. O víťazovi rozhodnú hlasy zástupcov médií, trénerov a kapitánov reprezentácií a aj futbaloví fanúšikovia. Medzi finálovou trojicou chýba prvýkrát od roku 2006 Argentínčan Lionel Messi. Od roku 2008 nepozná spomenuté ocenenie iného víťaza ako Cristiana Ronalda alebo Lionela Messiho.


Pre Salaha a Modriča ide o prvú finálovú nomináciu na spomenuté ocenenie. Mená víťazov oznámia počas galavečera, ktorý je na programe 24. septembra v Londýne. Ocenenia udelia aj v ďalších kategóriach - najlepšia hráčka, najlepší tréner mužského tímu, najlepší tréner ženského tímu, najlepší brankár, Cena pre fanúšikov a Cena Ferenca Puskása za najkrajší gól.
Trojica finalistov na ocenenie pre najlepšieho hráča v roku 2018 podľa FIFA:  Cristiano Ronaldo (Portug./Real Madrid, Juentus), Mohamed Salah (Egypt/FC Liverpool) a Luka Modrič (Chor./Real Madrid) Trojica finalistiek na ocenenie pre najlepšiu hráčku v roku 2018 podľa FIFA:  Ada Hegerbergová (Nór./Olympique Lyon), Dzsenifer Marozsánová (Nem./Olympique Lyon), Marta (Braz./Orlando Pride) Trojica finalistov na ocenenie pre najlepšieho trénera mužského tímu v roku 2018 podľa FIFA: Zlatko Dalič (reprezentácia Chorvátska), Didier Deschamps (reprezentácia Francúzska), Zinédine Zidane( Fr./Real Madrid) Trojica finalistov na ocenenie pre najlepšieho trénera ženského tímu v roku 2018 podľa FIFA:  Asako Takakurová (reprezentácia Japonska), Reynald Pedros (Fr./Olympique Lyon), Sarina Wiegmanová (reprezentácia Holandska) Trojica finalistov na ocenenie pre najlepšieho brankára v roku 2018 podľa FIFA:  Thibaut Courtois (Belg./Chelsea Londýn, Real Madrid), Hugo Lloris (Fr./Tottenham Hotspur), Kasper Schmeichel (Dán./Leicester City) Trojica finalistov na Cenu prefanúšikov v roku 2018 podľa FIFA:  fanúšikovia Peru, fanúšikovia Japonska a Senegalu, Sebastián Carrera (Čile/Deportes Puerto Montt) Desaťčlenná nominácia na Cenu Ferencu Puskása za najkrajší gól podľa FIFA: Gareth Bale (Wales/Real Madrid) Denis Čeryšev (reprezentácia Ruska) Lazaros Christodoulopoulos (Gréc./AEK Atény) Giorgian De Arrascaeta (Urug./Cruzeiro) Riley McGree (Aus./Newcastle Jets) Lionel Messi (reprezentácia Argentíny) Benjamin Pavard (reprezentácia Francúzska) Ricardo Quaresma (reprezentácia Portugalska) Cristiano Ronaldo (Portug./Real Madrid, Juventus) Mohamed Salah (Egypt/FC Liverpool)


Zdroj: Webnoviny.sk - FIFA zverejnila nominovaných na najlepšieho hráča, Messi medzi nimi chýba prvýkrát od roku 2006 © SITA Všetky práva vyhradené.