Šport / 19. október 2018

Foto: Ondričko svetovým rekordom získal zlato na majstrovstvách sveta WUAP v silovom trojboji

                
                
                
                    
                
                
                TRNAVA 19. októbra (WebNoviny.sk) - Slovenský reprezentant Radovan Ondričko si celkovým súčtom 880 kg vybojoval striebornú medailu na majstrovstvách sveta WUAP v silovom trojboji v Trnave.

Dvadsaťosemročný 123,3 kg vážiaci Prešovčan sa presadil najmä v drepe, výkonom 370 kg prekonal vo svojej vekovej i váhovej kategórii svetový rekord.

Absolútnym víťazom sa stal Bencze

Vystúpením zaujal aj ďalší Slovák Andrej Katrenčík, ktorý dosiahol hranicu 800 kg a môže sa pochváliť novým svetovým rekordom vo svojej kategórii v tlaku na lavičke - za 210 kg.   Absolútnym víťazom sa stal Gábor Bencze. Tridsaťosemročný 124 kg vážiaci maďarský reprezentant nadvíhal dovedna 892,5 kg - v drese si pripísal 345 kg, v tlaku na lavičke 215 kg a v mŕtvom ťahu 332,5 kg.

Svetový rekord prekonala aj Kováčiková

V ženskej kategórii bola najúspešnejšou Slovenkou Elena Šimová. Štyridsaťročná Košičanka v kategórii do 75 kg prekonala svetové rekordy v drepe (zlepšila ho na 200 kg) a tlaku na lavičke (105 kg), celkovo dosiahla v súčte troch disciplín 490 kg, čo jej prinieslo 778,61 bodu. Dobrým výkonom sa uviedla aj Trnavčanka Bianka Kováčiková, spadajúca ešte do kategórie junior - v kategórii do 56 kg prekonala v drepe výkonom 150 kg svetový rekord. Absolútnou víťazkou v Mestskej športovej hale v Trnave sa stala Nemka Nadia Otterová: v drepe, tlaku na lavičke a mŕtvom ťahu nadvíhala dovedna 605 kg, čo pri prepočte na jej vek (35 rokov) znamenalo do celkového hodnotenia 892,375 bodu. "Súťaže v silovom trojboji sme ukončili vo štvrtok. V nasledujúcich dňoch pokračujeme iba v jednotlivých súťažiach - v mŕtvom ťahu a tlaku na lavičke. V samostatných disciplínach budú výkony určite ešte lepšie, pretože nastúpia špecialisti, ktorí prípravu smerujú len na konkrétnu disciplínu," uviedol v tlačovej správe prezident Svetovej federácie silového trojboja (WUAP) Rudolf Siska.

Zdroj: Webnoviny.sk - Foto: Ondričko svetovým rekordom získal zlato na majstrovstvách sveta WUAP v silovom trojboji © SITA Všetky práva vyhradené.