Svet / 29. november 2018

Guvernéra Ria de Janeiro zadržali pre údajné úplatky, mesačne vraj dostával tisíce dolárov

                
                
                
                    
                
                
                RIO DE JANEIRO 29. novembra (WebNoviny.sk) – Guvernéra brazílskeho štátu Rio de Janeiro zadržali pre údajné prijímanie úplatkov. Luiza Fernanda Pezaa vzala do väzby federálna polícia vo štvrtok ráno v guvernérskom paláci.

Stalo sa tak v rámci operácie "Vlčia tlama" zameranej na údajné pranie špinavých peňazí, organizovaný zločin a úplatkárstvo na úrade guvernéra, uvádza polícia v stanovisku.

Pezao, ktorému 31. decembra končí funkčné obdobie, je ďalším vysokopostaveným politikom, ktorého zadržali v rámci vyšetrovania kauzy "Autoumyváreň". Vyšetrovanie spustili v roku 2014 a zameriava sa na úplatkárstvo zo strany stavebných a iných spoločností, pričom viedlo k odsúdeniu a uväzneniu mnohých podnikateľov a politikov.

Zatknutie Pezaa prišlo po dohode bývalého poradcu uväzneného exguvernéra Sergia Cabrala s úradmi. Miranda vypovedal, že Pezao mesačne dostával úplatky v hodnote tisícok dolárov. 
                

Zdroj: Webnoviny.sk - Guvernéra Ria de Janeiro zadržali pre údajné úplatky, mesačne vraj dostával tisíce dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.