Slovensko / 04. december 2018

Košické Staré Mesto má prvé polopodzemné kontajnery, dodávka a montáž stáli vyše 21-tisíc eur

                
                
                
                    
                
                
                KOŠICE 4. decembra (WebNoviny.sk) – Mestská časť Košice – Staré Mesto osadila v týchto dňoch svoje prvé polopodzemné kontajnery. Nachádzajú sa na Braniskovej ulici č. 5.

Ako informovala Andrea Bercik z úradu miestnej časti, ide o dva päťkubíkové zásobníky, ktoré sú určené na zmiešaný odpad. Tri ďalšie kusy budú slúžiť na triedený odpad – papier, sklo, plasty. Dodávka a montáž stáli mestskú časť vyše 21 000 eur.

„Ak sa osvedčia a čistota v ich okolí bude v poriadku, pôjdeme do ďalších projektov, a to na miestach, ktoré zvolilo miestne zastupiteľstvo – je to na Vojenskej, Jakobyho a Kuzmányho ulici, ulici Kpt. Nálepku a ulici Park Angelinum,“ informoval prednosta úradu Staré Mesto Karol Till. Doložil, že vyberanie a odvoz odpadu z týchto kontajnerov bude zabezpečovať spoločnosť KOSIT.

Kontajnery majú objemy tri a päť kubíkov. Do väčších by sa malo podľa dodávateľa vmestiť až šesť klasických „tisícstoviek“, ktoré vidíme bežne na sídliskách, keďže sa v nich odpad hutní. Výhodou kontajnerov je aj to, že smeti v nich nešíria zápach. 
                

Zdroj: Webnoviny.sk - Košické Staré Mesto má prvé polopodzemné kontajnery, dodávka a montáž stáli vyše 21-tisíc eur © SITA Všetky práva vyhradené.