
BRATISLAVA 1. marca 2018 (WBN/PR) - Chute a vône kórejskej kuchyne doladili atmosféru v predajniach METRO po celom Slovensku. Veľkoobchod usporiadal pri príležitosti olympiády v Pchjongčchangu podujatie KOREA DAYS, ktoré trvalo od 16. do 21. februára 2018. Zákazníci METRO tak mohli ochutnať rôzne kórejské produkty a špeciality pripravené z nich. Šéfkuchár METRO Vojto Artz s bohatými skúsenosťami v ázijskej gastronómii sa spolu s kolegom a členom svojho tímu Lukášom Guzmanom počas úvodných dní postarali o ozajstnú kuchársku show v kórejskom štýle. V predajniach v Ivanke pri Dunaji a Devínskej Novej Vsi pripravovali a záujemcom o degustáciu podávali inšpiratívne jedlá z kórejských produktov, dostupných v METRO, všetko pripravené naživo. Jeden z hlavných receptov bol JAPCHE - rezance zo sladkých zemiakov, zeleniny a hovädzieho mäsa. Ďalej si zákazníci mohli vychutnať Freed Shrims - smažené krevety s ponzu, ale aj hovädzie Bulgogi. „Rozmanitosť chutí a vôní, to je to, čím sa jednoznačne môže popýšiť či už ázijská kuchyňa celkovo, ale špeciálne práve tá kórejská. Našou motiváciou usporiadať podujatie KOREA DAYS bolo ukázať slovenským zákazníkom pestrosť tejto gastronómie a naladiť sa na tóny olympijskej Kórey,“ poznamenal Martin Krajčovič, PR manažér a hovorca spoločnosti METRO Slovensko. V predajniach METRO v ostatných regiónoch Slovenska (Nitra, Žilina, Zvolen, Košice) sa zákazníkom venovali šarmantné hostesky a promotéri s ázijským pôvodom, ktorí ponúkali ochutnávku kórejských produktov. Lákadlom bolo koleso šťastia, pričom každý zákazník dostal šancu zatočiť si ním až tri krát. V prípade výhry získal niektorý z produktov kórejského sortimentu METRO. Pozrite si aj:Recept od Vojta Artza na JAPCHAE - rezance zo sladkých zemiakov so zeleninou
Suroviny:
Rezance zo sladkých zemiakov |
Hovädzie mäso ( sviečkovica, roštenka, stehno) |
Zelená paprika |
Mrkva |
Cibuľa |
Huby shiitake ( sušené) |
Sójová omáčka Jinganjang alebo Kikkoman |
Sezamový olej |
Sezam svetlý |
Cesnak drvený alebo mletý sušený |
Mirin - ryžové víno |
Soľ- zvýrazňovač chuti ( glutaman) |
Cukor trstinový |
Korenie čierne mleté |
Olej |
Postup:
Rezance: Vložíme na 2 hodiny do studenej vody a scedíme. Pred podávaním ich vložíme na 3 minúty do vriacej vody a potom scedíme. Mäso: Nakrájame na veľmi tenké rezančeky, pridáme sójovú omáčku, cukor, mirin, cesnak, sezamový olej a korenie a necháme aspoň 15 minút marinovať. Namarinované hovädzie mäso spoločne s hubami shiitake restujeme na panvici pri vysokej teplote( PL 2:1:1:1/2: 1). Zelenina: Zelenú papriku, mrkvu a cibuľu nakrájame na tenké rezančeky a každú zeleninu zvlášť restujeme na oleji. Huby: Huby shiitake namočíme do teplej vody a potom nakrájame na rezančeky a osušíme. Následne pridáme sójovú omáčku, cukor, mletý cesnak a sezamový olej a necháme 15 minút marinovať (PL 1:1:1:1). Finále: Do panvice dáme olej, sezamový olej, cukor, sójovú omáčku, sezam a štipku mletého korenia. Hneď ako zmes začne bublať, vložíme rezance, mäso a zeleninu a všetko spolu zľahka premiešame. Komentár šéfkuchára: Na prípravu môžeme použiť rôzne druhy mäsa a plodov mora (chobotnica, krevety, kalamáre, bravčové či kuracie mäso). Zobraziť fotogalériu k článku:METRO sa naladilo na chute a vône olympijskej Kórey
Zdroj: Webnoviny.sk - METRO sa naladilo na chute a vône olympijskej Kórey © SITA Všetky práva vyhradené.
Súvisiace články:

Hodiny na trnavskej Mestskej veži ukazujú čas už 290 rokov, Nemčekovci sa o nich starajú sto rokov

V Lužiankach sa zrazil vlak s Citroënom, 28-ročný vodič skončil v nemocnici