Šport / 17. máj 2018

MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): Švédsko – Lotyšsko

                
                
                
                    
                
                
                KODAŇ 17. mája (WebNoviny.sk) - Lotyšskí hokejisti sa budú vo štvrťfinále na 82. majstrovstvách sveta v Dánsku prekvapiť dosiaľ suverénnych Švédov. Víťaz tohto súboji v semifinále nastúpi proti lepšiemu z dvojice USA - Česko.

Dosiaľ nekompromisní Švédi prešli A-skupinou ako nôž maslom - v siedmych zápasoch nastrieľali 31 gólov a inkasovali iba 9-krát. O jediný bod ich pripravili slovenskí hokejisti (3:4 po predĺžení). V ostatných zápasoch v "áčku" nenašli premožiteľa (Bielorusko - 5:0, Česko - 3:2, Francúzsko - 4:0, Rakúsko - 7:0, Švajčiarsko - 5:3, Rusko - 3:1).


Lotyši cez B-skupinu len tesne prenikli medzi najlepšiu osmičku, keď v priamom súboji o postup zdolali domácich Dánov (1:0). Okrem nevydareného zápasu s Fínskom (1:8) vzdorovali aj favorizovaným tímom - Kanada nad nimi zvíťazila 2:1 po predĺžení, proti hráčom USA takisto padli až v predĺžení (2:3). V ostatných súbojoch v "béčku" nezaváhali (Nórsko - 3:2 po predĺžení , Kórejská republika - 5:0, Nemecko - 3:1).

"Švédsko je klasická hokejová krajina, má výborných hráčov. Ale je to iba jedne zápas, vtedy sa mažú rozdiely. Odpočinieme si a dobre sa na nich pripravíme," povedal podľa hokej.cz lotyšský brankár Elvis Merzlikins.

MS v hokeji 2018 - štvrťfinále

Švédsko - Lotyšsko

  • hrá sa od 20.15
Góly: Vylúčenia: strely na bránu: 0:0, vylúčenia: 0:0 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: Zostavy: Švédsko: Lotyšsko:


Zdroj: Webnoviny.sk - MS v hokeji 2018 (štvrťfinále): Švédsko – Lotyšsko © SITA Všetky práva vyhradené.