Slovensko / 02. december 2020

NAKA zasahovala na akcii Judáš, zadržala „tajných“ z SIS a obvinila aj policajných funkcionárov

                
                
                
                    
                
                
                2.12.2020 (Webnoviny.sk) - 
  • aktualizované 2. decembra, 11:10
Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila osem osôb v rámci akcie Judáš. Trestná činnosť sa týka najmä korupcie. Jedna osoba je obvinená aj z ohrozovania dôvernej a vyhradenej skutočnosti, vydierania a jedna osoba je obvinená aj zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. „Ide o osoby, ktoré v minulosti pôsobili, a niektoré stále aj pôsobia, vo vysokých funkciách Policajného zboru, SIS a Kriminálneho úradu finančnej správy,” priblížila polícia. Podľa vyšetrovateľa sa trestnej činnosti mali dopúšťať dlhodobo a minimálne v ôsmich skutkoch. „Zatiaľ sme zadržali šesť osôb a od rána pokračujú procesné úkony. Viac informácií poskytneme, keď to procesná situácia dovolí,” doplnila polícia.

Zatkli aj exriaditeľa zvláštnych policajných činností

Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v stredu v skorých ranných hodinách zadržali Jozefa R. Ide o bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností Ministerstva vnútra SR. Informuje o tom spravodajský portál televízie Joj noviny.sk. Televízii to potvrdili dva nezávislé zdroje. Podľa dostupných informácií sa razia uskutočnila v dome Jozefa R. v Šali.

V putách skončil aj bývalý šéf kontrarozviedky

Ďalšie informácie portálu hovoria o zadržaní vysokopostaveného príslušníka Slovenskej informačnej služby (SIS). Polícia mala tiež zadržať viacerých bývalých policajtov krajského policajného riaditeľstva v Bratislave. Polícia podľa Denníka N zatkla aj bývalého šéfa kontrarozviedky SIS Petra G. V SIS pracoval ešte donedávna.

Zdroj: Webnoviny.sk - NAKA zasahovala na akcii Judáš, zadržala „tajných“ z SIS a obvinila aj policajných funkcionárov © SITA Všetky práva vyhradené.