Slovensko / 17. august 2023

NAKA zasahuje u šéfa SIS, zadržaných malo byť aj niekoľko členov tímu Oblúk

                
                
                
                    
                
                
                17.8.2023 (SITA.sk) - 
  • aktualizované 17. augusta 8:28
U riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča zasahujú policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Informuje o tom portál pluska.sk s tým, že zadržaných malo byť aj niekoľko členov tímu Oblúk. Ako priblížil spomínaný web, členovia tohto tímu vyšetrovali údajnú trestnú činnosť elitných príslušníkov NAKA združených okolo vyšetrovateľov Jána Čurillu. Zobraziť fotogalériu k článku:
Aktuálne informácie k prípadu Ezechiel 7 (fotografie) V piatok 11. augusta si NAKA v rámci akcie Ezechiel 7 prišla aj po bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, ktorý kandiduje v nadchádzajúcich predčasných parlamentných voľbách z deviateho miesta za Smer-SD. Zadržali aj expolicajta Romana Stahla, ktorý viedol napríklad vyšetrovací tím Novinár. Gašpar bol po zadržaní prepustený v nedeľu 13. augusta, keďže službukonajúci prokurátor sa nestotožnil s návrhom vyšetrovateľa na väzobné stíhanie obvineného. Romana Stahla zase v ten istý deň do väzby nevzal sudca Špecializovaného trestného súdu. Voči rozhodnutiu podal prokurátor sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. >>> SPRÁVU AKTUALIZUJEME

Zdroj: SITA.sk - NAKA zasahuje u šéfa SIS, zadržaných malo byť aj niekoľko členov tímu Oblúk © SITA Všetky práva vyhradené.