Slovensko / 03. apríl 2018

Policajti zachránili život 16-ročnému mladíkovi, ktorý sa otrávil alkoholom

                
                
                
                    
                
                
                BRATISLAVA/ TRNAVA 3. apríla (WebNoviny.sk) - Život 16-ročnému chlapcovi s otravou alkoholom zachránili v nedeľu 1. apríla nadránom policajti zo Zavaru (okres Trnava). Ako agentúru SITA informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, v sobotu 31. marca si vyšla von partia troch chlapcov v obci Majcichov (okr. Trnava) a údajne našli fľašu vodky, ktorú vypili.


Iba 16-ročný chlapec sa síce vrátil domov, no v nedeľu nadránom sa jeho matke jeho stav nepozdával a tak privolala záchranku. K záchranárom vyslali aj policajtov z obvodného oddelenia polície v Zavare. Policajti prišli do domu v Majcichove ešte pred rýchlou zdravotnou službou a zistili, že chlapec nedýcha.

Ihneď ho začali oživovať a prvú pomoc, masáž srdca, mu poskytovali do príchodu zdravotníkov, ktorí chlapca následne prevzali do svojej starostlivosti. Polícia vec vyšetruje ako prečin podávania alkoholických nápojov mládeži, za ktorý hrozia až tri roky väzenia. 
                

Zdroj: Webnoviny.sk - Policajti zachránili život 16-ročnému mladíkovi, ktorý sa otrávil alkoholom © SITA Všetky práva vyhradené.