Správy / 26. júl 2018

Putinova návšteva v USA sa odkladá, Washington nikdy neuzná anexiu Krymu

                
                
                
                    
                
                
                WASHINGTON 26. júla (WebNoviny.sk) - Návšteva ruského prezidenta Vladimira Putina v Spojených štátoch, ktorú mu minulý týždeň navrhol americký prezident Donald Trump, sa podľa všetkého odkladá na neskôr. Biely dom pôvodne hovoril o jesennom termíne, teraz však už spomína začiatok budúceho roka.

Hon na ruské čarodejnice

Podľa Trumpovho poradcu pre národnú bezpečnosť Johna Boltona prezident chce, aby sa najprv skončilo vyšetrovanie ruského zasahovania do amerických prezidentských volieb, ktoré Trump a jeho tím nazývajú "honom na čarodejnice". "Prezident si myslí, že ďalšie dvojstranné stretnutie s prezidentom Putinom by sa malo konať až po tom, ako sa skončí hon na ruské čarodejnice. Takže sme sa dohodli, že to bude hneď po začiatku roka," uviedol v stredu Bolton.

Prekvapivé vyhlásenie Pompea

Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo krátko predtým vyhlásil, že Spojené štáty nikdy neuznajú ruskú anexiu ukrajinského polostrova Krym a Moskvu vyzval, aby "ukončila okupáciu Krymu". Do značnej miery ide o prekvapivé vyhlásenie, keďže ešte pred minulotýždňovým summitom Trump-Putin vo fínskych Helsinkách sa špekulovalo, že by USA mohli ruskú anexiu Krymu uznať. Tieto dohady živil niektorými svojimi vyjadreniami aj samotný Trump, ktorý napríklad prízvukoval, že na Kryme žije ruskojazyčné obyvateľstvo. Zobraziť fotogalériu k článku:
Summit Trump – Putin v Helsinkách  

Zdroj: Webnoviny.sk - Putinova návšteva v USA sa odkladá, Washington nikdy neuzná anexiu Krymu © SITA Všetky práva vyhradené.