Slovensko / 25. apríl 2018

Rudolf pôjde do väzenia, porušil súdny zákaz šoférovania

                
                
                
                    
                
                
                BANSKÁ BYSTRICA 25. apríla (WebNoviny.sk) – Trest štyri mesiace väzenia za marenie výkonu úradného rozhodnutia potvrdil v stredu odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 30-ročného Rudolfa Gorala z Hodruše-Hámrov. Goral dostal trest väzenia ako nedisciplinovaný vodič, pretože porušil súdny zákaz šoférovania.

Šoféroval pod vplyvom alkoholu

Do rozporu so zákonom sa naposledy dostal Goral v septembri minulého roku. Pri kontrole policajná hliadka zistila, že za volantom nemal čo robiť. Iba dva týždne predtým ho za šoférovanie pod vplyvom alkoholu odsúdil Okresný súd v Leviciach na päťmesačný podmienečný trest a zároveň mu zakázal na 18 mesiacov viesť motorové vozidlá. Tým, že v Žarnovici viedol auto, spáchal prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Trest označil za neprimerane prísny

Na Okresnom súde v Žiari nad Hronom sa Goral priznal a konanie oľutoval. Sudca akceptoval priznanie ako poľahčujúcu okolnosť, ale priťažili mu predchádzajúce odsúdenia. V trestnom registri Gorala je okrem jazdy pod vplyvom alkoholu aj úverový podvod, krádež a iné. Navyše spáchal deväť dopravných priestupkov. Preto súd konštatoval, že ide o človeka opakovane porušujúceho zákon a predpisy, preto na jeho nápravu treba nepodmienečný trest. Goral sa odvolal voči trestu, ktorý označil za neprimerane prísny. Tvrdil, že jeho rodina je odkázaná na neho a družka s deťmi bude mať problémy. Požadoval zmeniť trest na povinnú prácu, ale odvolací súd s poukázaním na opakované porušenia zákona mu nevyhovel a verdikt prvostupňového súdu potvrdil. Pretože Goral už bol vo výkone trestu, aktuálne štyri mesiace si odpyká v ústave so stredným stupňom stráženia.

Zdroj: Webnoviny.sk - Rudolf pôjde do väzenia, porušil súdny zákaz šoférovania © SITA Všetky práva vyhradené.