Svet / 23. apríl 2019

Rusko pripravuje summit Putina a Kim Čong-una, Vladivostok zavádza prísne bezpečnostné opatrenia

                
                
                
                    
                
                
                MOSKVA 23. apríla (WebNoviny.sk) - Rusko pripravuje summit prezidenta Vladimira Putina so severokórejským vodcom Kim Čong-unom. Kremeľ už skôr potvrdil, že lídri budú rokovať ešte tento mesiac, detaily o mieste alebo dátume konania ale z bezpečnostných dôvodov neuviedol. Stretnutie Putina a Kima potvrdil v utorok aj Pchjongjang.

Prísne bezpečnostné opatrenia

Podľa ruských médií by sa stretnutie lídrov malo konať vo Vladivostoku. V prístavnom meste zavádzajú neobyčajne prísne bezpečnostné opatrenia. Námorné orgány v utorok uviedli, že vody v okolí Ruského ostrova južne od Vladivostoku, kde by sa summit mohol konať na tamojšej univerzite, budú od stredy rána do piatka rána uzavreté pre všetku námornú dopravu. Miestne médiá zase informujú o tom, že na vladivostockej hlavnej železničnej stanici budú niekoľko dní uzavreté viaceré nástupištia.

Kim Čong-un sa vyhýba cestovaniu lietadlom

Spravodajský portál Vl.ru píše, že miestne úrady pri vstupe na stanicu upravujú cestu, aby nebola strmá, pravdepodobne, aby umožnila Kimovej kolóne vyjsť priamo zo stanice. Kim sa, rovnako ako jeho otec, vyhýba cestovaniu lietadlom a pravdepodobne do Vladivostoku, ktorý je vzdialený približne 675 kilometrov od Pchjongjangu, pricestuje vlakom.

Zdroj: Webnoviny.sk - Rusko pripravuje summit Putina a Kim Čong-una, Vladivostok zavádza prísne bezpečnostné opatrenia © SITA Všetky práva vyhradené.