Šport / 13. júl 2018

Sagan poodhalil zákulisie Tour de France. Zverejnil video, čo každý deň absolvuje pred etapou

                
                
                
                    
                
                
                PARÍŽ 13. júla (WebNoviny.sk) - Cesta od tímového autobusu na štart etapy, podpisy či rozhovory. Slovenský cyklista Peter Sagan z Bora-Hansgrohe zverejnil na sociálnej sieti video, v ktorom približuje, čo musí absolvovať pred štartom každej etapy na Tour de France.

>>> PIATKOVÁ SIEDMA ETAPA 105. ROČNÍKA TOUR DE FRANCE <<<

"Chcel by som sa poďakovať  Francúzom, divákom a všetkým fanúšikom za vrelé privítanie," napísal k videu. Poďakovanie vyslovil aj členom ostatných tímov za ich milé slová po jeho triumfe v piatej etape. "Sme súperi v pretekoch, ale priatelia mimo nich," dodal. Trojnásobný majster sveta je po šiestej etape lídrom bodovacej súťaže. V súboji o zelený dres má na čele 199 bodov, druhý Kolumbijčan Fernando Gaviria ich doposiaľ nazbieral 156. Tretí je nórsky cyklista Alexander Kristoff s 88 bodmi. Sagan už na tohtoročnej "starej dáme"  vyhral dve etapy, okrem spomínanej piatej sa z triumfu tešil aj v druhej s cieľom v La Roche-sur-Yon. Na konte má aj dve druhé miesta - v úvodnej etape tesne prehral špurtérsky súboj s Gaviriom, a rovnako sa skončil aj dojazd 4. etapy, v ktorej tiež triumfoval kolumbijský cyklista. Žilinský rodák sa ešte postaral o rekordný zápis, vo štvrtkovej šiestej etape mal zelený dres na sebe už po 90-krát, čím prekonal legendárneho Nemca Erika Zabella, ktorý ho nosil 89 dní.

Viac o téme Tour de France 2018

 

Zdroj: Webnoviny.sk - Sagan poodhalil zákulisie Tour de France. Zverejnil video, čo každý deň absolvuje pred etapou © SITA Všetky práva vyhradené.