Šport / 07. júl 2022

Saganovi v 5. etape Tour de France 2022 „ustrelilo“ bicykel. Na to, ako spadol, sa cíti celkom v pohode (video)

                
                
                
                    
                
                
                7.7.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenský cyklista Peter Sagan v stredajšej piatej etape 109. ročníka pretekov Tour de France nebojoval o víťazstvo, kvôli pádu prišiel do cieľa na 147. mieste so stratou viac ako 12 minút na víťazného Austrálčana Simona Clarka z tímu Israel-Premier Tech.

Trojnásobný majster sveta spadol v zákrute tesne pred jedným z jedenástich úsekov s dlažobnými kockami, ktoré boli súčasťou etapy dlhej 157 km s cieľom v Arenbergskom lese. Utrpel menšie poranenia, ale v pretekoch bude pokračovať.

Sagan si po páde zanadával

"Na to, ako som spadol, tak sa cítim celkom v pohode. Mám trocha oškretý bok na zadku. Neviem, či bolo niečo na ceste, ale 'ustrelilo' mi bicykel. Potom ma začala bolieť noha, možno som si v nejako udrel nerv. Potom ma ostatní utrhli a povedal som si, že kašlem na to," povedal Sagan po etape pre RTVS.

Viac o téme: Tour de France 2022

Športový riaditeľ jeho tímu TotalEnergies Ján Valach prezradil, že si po páde zanadával: "V prvom momente by ste to asi nechceli počuť. Potom už ale Peter vzal veci ako sú. Dnes (7. júla pozn. redakcie) bol pripravený, aby zvíťazil, ale mali sme dvojitý plán."