Slovensko / 15. máj 2018

SaS po rozhodnutí Kisku nekandidovať za prezidenta adresovala výzvu opozičným silám

                
                
                
                    
                
                
                BRATISLAVA 15. mája (WebNoviny.sk) - Strana Sloboda a Solidarita chápe dôvody, pre ktoré sa Andrej Kiska rozhodol nekandidovať v nasledujúcich prezidentských voľbách.


"Oceňujeme, že svoje neľahké rozhodnutie oznámil hneď, ako k nemu definitívne dospel. Pre stranu SaS je teraz podstatné, aby sa na budúci rok nezopakovala situácia z roku 2004, keď do druhého kola postúpili Vladimír Mečiar a Ivan Gašparovič – symboly krajne skompromitovaného HZDS – a demokratická verejnosť zostala z takéhoto ničotného výberu frustrovaná," uvádza SaS vo svojom stanovisku, pod ktoré sa podpísali predseda SaS Richard Sulík a podpredsedovia SaS Ľubomír Galko a Jana Kiššová.

SaS preto považuje za kľúčové, aby dnešné opozičné sily, ideálne spoločne, ponúkli občanom Slovenska jedného nestraníckeho kandidáta, ktorý svojím životným príbehom dokazuje svoju bezúhonnosť, zmysel pre spravodlivosť a bude dôstojne reprezentovať Slovensko doma i v zahraničí. Strana SaS rokovanie na túto tému začne s opozičnými stranami v najbližších dňoch. 
                

Zdroj: Webnoviny.sk - SaS po rozhodnutí Kisku nekandidovať za prezidenta adresovala výzvu opozičným silám © SITA Všetky práva vyhradené.