Slovensko / 31. október 2018

Štyria nezávislí kandidáti na primátora Košíc sa vzdali a vyzvali ľudí, aby volili Bašistovú

                
                
                
                    
                
                
                KOŠICE 31. októbra (WebNoviny.sk) – Štyria nezávislí kandidáti na post košického primátora Ján Dečo, Richard Havrila, Milan Lesňák a Miroslav Špak v stredu na spoločnej tlačovej besede oznámili, že sa vzdávajú svojej kandidatúry v prospech nezávislej kandidátky Aleny Bašistovej.

Súčasne vyzývajú svojich voličov a sympatizantov, aby jej dali svoje hlasy. Košice tak majú deväť kandidátov na post primátora.

Odstupujúci odložili nabok svoje egá

Všetci odstupujúci kandidáti uviedli, že odložili nabok svoje egá. Podľa ich vyjadrenia robia to aj v prospech voličov a v prospech obyvateľov mesta. Pripustili, že istú rolu zohrali aj prieskumy, v ktorých Bašistova viedla spomedzi nezávislých kandidátov. „Vo svojich programoch sme našli mnohé prieniky a rozhodli sme sa spojiť pre Košičanov. Nám ide o to, aby sa v Košiciach dobre žilo, aby Košice neboli rozhádané a aby vo voľbách zvíťazila odbornosť,“ povedala Bašistova, ktorá pripustila, že iniciatíva vyšla od nej, aby o tom diskutovali. Podľa nej to boli veľmi otvorené, ale konštruktívne debaty.

Mandátu poslankyne sa zrejme nevzdá

Bašistová ocenila, že kandidáti jej prejavili svoju dôveru. Uviedla, že je istou výhodou, ak je primátor aj poslancom NR SR ako ona, lebo má informácie z prvej ruky, vie pre mesto urobiť viac. Naznačila, že mandátu poslankyne NR SR, ktorý zastáva v súčasnosti, sa zrejme nevzdá. Chcela by rokovať aj s ďalšími nezávislými kandidátmi, aby sa vzdali v jej prospech, čo podľa nej môže stmeliť voličov, čo prahnú po transparentnosti, spravodlivosti.

Kandidáti na post primátora v Košiciach

Na post košického primátora kandidujú Alena Bašistová, 42 r., vysokoškolský učiteľ, nezávislá kandidátka, Jaroslav Džunko, 67 r., vynálezca, nezávislý kandidát, Štefan Horváth, 63 r., lekár - manažér, Národná koalícia, Džemal Kodrazi, 55 r., SZČO, nezávislý kandidát, Viliam Novotný, 45 r., lekár, Šanca, Martin Petruško, 45 r., námestník primátora, Smer - sociálna demokracia, Slovenská národná strana, Jaroslav Polaček, 41 r., poslanec mesta Košice, poradca v životnom prostredí, Sloboda a Solidarita, Kresťanskodemokratické hnutie, Strana maďarskej komunity - Magyar Közösség Pártja, Nova, Občianska konzervatívna strana, Ján Struk, 60 r., riaditeľ spoločnosti, Strana moderného Slovenska (SMS), Vladimír Vágási, 56 r., manažér, Most – Híd.


Zdroj: Webnoviny.sk - Štyria nezávislí kandidáti na primátora Košíc sa vzdali a vyzvali ľudí, aby volili Bašistovú © SITA Všetky práva vyhradené.