Šport / 02. november 2019

Svitolinová bude mať šancu na obhajobu, vo finále WTA Finals vyzve svetovú jednotku Bartyovú

                
                
                
                    
                
                
                2.11.2019 (Webnoviny.sk) - 
  • aktualizované 2. novembra 15:58
V nedeľňajšom finále koncoročného tenisového šampionátu žien WTA Finals v čínskom Šen-čene sa stretnú obhajkyňa prvenstva na tomto podujatí Ukrajinka Elina Svitolinová a jednotka svetového rebríčka Ashleigh Bartyová z Austrálie. Ukrajinská tenistka v sobotňajšom semifinále z pozície svetovej osmičky vyradila sedmičku rebríčka a debutantku na tomto výberovom podujatí Belindu Bencicovú. Švajčiarka so slovenskými koreňmi Bencicová odstúpila z duelu za nepriaznivého stavu 7:5, 3:6, 1:4. Druhé semifinále medzi Bartyovou a Karolínou Plíškovou prinieslo trojsetovú drámu s úspešným koncom pre Austrálčanku. Svetová dvojka Plíšková v prvom sete raz prelomila podanie súperky, no v ďalších dvoch prišla o servis až trikrát. Bartyová na postup využila tretí mečbal. Koncoročný šampionát WTA Finals sa v čínskom Šen-čene koná premiérovo, v rokoch 2014 - 2018 ho hostil Singapur. V roku 2016 ho ovládla Dominika Cibulková.

WTA Finals - dvojhra - semifinále:

Elina Svitolinová (Ukr.) - Belinda Bencicová (Švaj.) 5:7, 6:3, 4:1 - skreč, Bencicová odstúpila Ashleigh Bartyová (Aus.) - Karolína Plíšková (ČR) 4:6, 6:2, 6:3

Zdroj: Webnoviny.sk - Svitolinová bude mať šancu na obhajobu, vo finále WTA Finals vyzve svetovú jednotku Bartyovú © SITA Všetky práva vyhradené.