Svet / 25. júl 2021

V Chorvátsku havaroval autobus, tragickú nehodu neprežilo desať ľudí (video+foto)

                
                
                
                    
                
                
                25.7.2021 (Webnoviny.sk) - 
  • aktualizované 25. júla, 11:56
Desať ľudí zomrelo a najmenej 45 utrpelo zranenia, keď autobus zišiel v Chorvátsku z diaľnice a havaroval. Nehoda sa stala v nedeľu okolo 6:00 neďaleko mesta Slavonski Brod. Na diaľnici, ktorá spája Záhreb so chorvátsko-srbským pohraničím, pre nehodu zastavili dopravu. Polícia informovala, že vozidlo malo kosovské poznávacie značky a bolo na svojej pravidelnej ceste z Nemecka do kosovskej Prištiny. Príčina nehody nie je známa.

Osem ľudí je zranených vážne

Zranených previezli do nemocnice v Slavonskom Brode. Riaditeľ nemocnice Josip Samardzič informoval, že osem ľudí je zranených vážne. Náčelník miestnej polície Franjo Galič uviedol, že autobus bol v čase nehody plný a bolo v ňom viac ako 60 ľudí. Zatiaľ nie je jasné, či boli na palube vozidla aj deti.

Premiér vyjadril sústrasť

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič vyjadril sústrasť príbuzným obetí nehody. „Dúfame, že zranení sa zotavia,“ napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. Chorvátska štátna televízia HRT informovala, že na miesto nešťastia vycestovali vládni predstavitelia.

Zdroj: Webnoviny.sk - V Chorvátsku havaroval autobus, tragickú nehodu neprežilo desať ľudí (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.