Ekonomika / 18. október 2018

Volkswagen chce zlepšiť ovzdušie, ponúka ďalšie stimuly na výmenu starších dieselových áut

                
                
                
                    
                
                
                FRANKFURT 18. októbra (WebNoviny.sk) - Nemecká automobilka Volkswagen ponúka ďalšie stimuly na výmenu starších modelov dieselových áut za nové v snahe o zlepšenie kvality ovzdušia.

Spoločnosť vo štvrtok informovala, že ponúka stimuly pre ľudí, ktorí chcú vymeniť staré dieselové autá, na ktoré sa vzťahovali predošlé voľnejšie štandardy v oblasti emisií. Okrem toho ponúka dodatočné prémie pre ľudí, ktorí chcú vymeniť aj novšie dieselové vozidlá v 14 nemeckých mestách s vysokou úrovňou znečistenia.

Environmentálne stimuly a prémie nadobúdajú platnosť ihneď, uviedol Volkswagen. Podrobnosti svojich programov oznámia jednotlivé značky skupiny, a to Audi, Seat, Škoda, a Volkswagen.

Nemecký automobilový priemysel je pod tlakom, aby riešil vyššie úrovne znečisťovania dieselovými vozidlami. Zistilo sa totiž, že dieselové motory viacerých výrobcov majú vyššie emisie počas reálnej premávky ako pri testovaní. Od 1. septembra sú v platnosti nové testovacie postupy odzrkadľujúce podmienky v bežnej premávke. 
                

Zdroj: Webnoviny.sk - Volkswagen chce zlepšiť ovzdušie, ponúka ďalšie stimuly na výmenu starších dieselových áut © SITA Všetky práva vyhradené.