Svet / 03. november 2018

Vyhostená austrálska rehoľníčka vyzvala obyvateľov Filipín, aby bojovali proti zneužívaniu ľudských práv

                
                
                
                    
                
                
                MANILA 3. novembra (WebNoviny.sk) - Austrálska rehoľníčka vyzvala obyvateľov Filipín, aby sa zjednotili a bojovali proti zneužívaniu ľudských práv v krajine. Patricia Anne Fox tak urobila počas tlačovej konferencie, na ktorej sa zúčastnila pred odchodom z Filipín.

K tomu ju donútila administratíva prezidenta Rodriga Duterteho, ktorý 71-ročnú rehoľnú sestru predtým označil pre jej politické aktivity za "nežiaducu" cudzinku.

Zúčastnila sa viacerých zhromaždení

V minulosti sa zúčastnila na zhromaždeniach, pri ktorých požadovali prepustenie politických väzňov a dodržiavanie ľudských práv. "Podľa mňa je súčasťou mojej misie katolíckej sestry stáť po boku tých, ktorých ľudské práva sú porušené, po boku tých, ktorí prosia o pomoc," povedala Fox tento rok pre Australian Broadcasting Corporation. Najnovšie pre agentúru AP uviedla, že Duterteho protidrogové razie boli "veľmi barbarské" a sľúbila, že ak jej to neskôr úrady dovolia, vráti sa a bude pokračovať vo svojom poslaní pomáhať chudobným.

Zdroj: Webnoviny.sk - Vyhostená austrálska rehoľníčka vyzvala obyvateľov Filipín, aby bojovali proti zneužívaniu ľudských práv © SITA Všetky práva vyhradené.