Zaujímavosti / 05. február 2014

10 najpotetovanejších futbalistov

Nahliadnite s nami pod dresy futbalistov, ktorí podľahli tetovaniu. Ako sami tvrdia, postupom času sa z toho stáva závislosť.

Futbal patrí medzi najobľúbenejšie športy na svete a jeho fanúšikovia sú tí najoddanejší. Futbalisti sú vzormi a idolmi mnohých mladých chlapcov, ktorí sa ich snažia napodobniť, nielen čo sa týka športových výkonov, ale aj výzoru. Dávajú sa strihať „na Beckhama“ a pri výbere tetovania sa častokrát inšpirujú aj motívmi svojich obľúbených športovcov.

Vybrali sme 10 najpotetovanejších futbalistov, ktorým sa telo doslova mení na tatérske plátno. Nasledujúce fotografie potešia ako chalanov, tak aj baby.     

Daniel Agger – Hrá za FC Liverpool už od roku 2006 a je zároveň kapitánom dánskeho národného tímu. Lásku k svojmu tímu vyjadril tetovaním na prstoch - YNWA (You Never Walk Alone), čo je hymna FC Liverpoolu. Je certifikovaný tatér a niekoľko tetovaní si urobil vlastnoručne.  

Martin Škrteľ – Slovenský kapitán sa vo svete preslávil vďaka FC Liverpool, v ktorom hrá. Je stopérska dvojička spolu s Aggerom. Vytetované má aj meno svojej priateľky Barbory či známy výrok Juliusa Caesara Veni Vidi Vici.

Raul Meireles - Tento Portugalčan hrá za Fenerbahce Istanbul. Typický je pre neho veľký čínsky drak na chrbte. Tetovaniam podľahla aj jeho žena Ivone. 

Djibril Cissé - Hráč SC Bastia, pôvodom z Francúzska, je potetovaný od hlavy po päty. Jeho telo zdobí viac ako 40 tetovaní. Medzi nimi má aj mená svojich detí.  

Tim Howard - Američan hrajúci za FC Everton má medzi množstvom tetovaní napríklad aj  znak Supermana či svoje deti.

Zlatan Ibrahimovič – Švéd hrá za francúzsky tím Paris Saint Germain. Na jeho tele nájdeme vytetovaného napríklad koi kapra (v Japonsku symbol mužnosti), mená deti a mamy, budhistické tetovanie alebo aj klišovité Only God Can Judge Me.

Marco Materazzi –  Štyridsaťročný  Talian, ktorý ukončil svoju aktívnu futbalovú kariéru. Má vytetované svoje znamenie (lev), rímskymi číslicami dátum svojho narodenia aj taliansku trikolóru.   

Ezequiel Lavezzi - Hráč Paris Saint Germain, pôvodom  z Argentíny si nechal vytetovať na telo krajana - Diega Maradonu, ktorý je považovaný za najlepšieho futbalistu všetkých čias. 

Eljero Elia - Holanďan, hráč Werder Bremen dostal v roku 2010 ťažkú infekciu v dôsledku zlej aplikácie tetovania. Na základe tohto incidentu Werder Bremen zakázal svojim hráčom ďalšie tetovania. 

David Beckham – Najlepšie na koniec. Ženy z neho odpadávajú, muži mu závidia. Nie Viktóriu, ale charizmu, šarm a krásne telo, ktorým disponuje tento „futbalista na dôchodku“. Jeho rozsiahla zbierka tetovaní (34 tetovaní) obsahuje aj mená detí a manželky.

 

Lýdia Tkáčová / Wiki

 

 

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader