Zdravie / 25. apríl 2018

Aby vám odstránenie znamienok nespôsobovalo žiadne vrásky, vyberte si spôsob, ktorý nebude ťažký

Problém, ktorý trápi nejednu ženu a dosť často už aj niektorých mužov. Zmieriť sa s tým, že prirodzená krása spočíva v osobnom čare a povahových vlastnostiach však mnohým z nás nestačí. Aj keď sa to hovorí, vek nie je len číslo, je to aj proces správania sa a aktuálneho stavu nášho tela a celkového organizmu.

S pribúdajúcimi rokmi je to ale čoraz viac iné a pre niekoho možno aj horšie. Ak to chcete zmeniť a možno aj zastaviť, skúste si opäť prečítať niekoľko užitočných informácií, ako zabojovať nielen s vráskami.

Kedy je čas na zvýšenú starostlivosť o pleť?

Hovorí sa, že do tridsiatky je všetko bezproblémové. Niektorí odborníci ale tvrdia, že už od 25 roku života by sme sa mali začať zaujímať o to, ako pristupujeme k zachovaniu dokonalého stavu našej pokožky. Samozrejme, že ideálne je to na celom tele, ale nakoľko je najviac viditeľná len časť tváre, zaujímame sa o túto časť najviac. No a odstrániť a pomôcť s vráskami na nej vám môžu napríklad odborníci v špecializovanej klinike estetickej medicíny.

Príčiny vrások na tvári

Dôvodov je samozrejme viac. Niekomu môže ich väčší výskyt spôsobovať rýchlejší proces starnutia kože - zlá životospráva, ktorá je nakoniec problémom a príčinou aj mnohých iných závažných ochorení. Tie sa však vyliečia zabalením do príjemnej deky a podávaním medikamentov. S vráskami je to už ťažšie.

Genetika má pri vráskach tiež svoje slovo a rovnako tak už aj spomínaná starostlivosť o pleť. Nejedna štúdia potvrdia, že aj typ pleti je dôvodom rýchlejšieho starnutia a tvorby vrások. Konkrétne to platí pri suchej pokožke, kde je tento proces aktívnejší. Zmeniť to môžete napríklad hydratačným krémom, na trhu ich je niekoľko.

Zvažujte svoj výber

Dôležité je to aj preto, lebo proces tvorby vrások je rozdielny v rôznych častiach tváre. A toto všetko je pri vyberaní správneho riešenia dôležité zvážiť. Niekedy môže pomôcť aj jednoduché odstránenie znamienok, ktoré sa dnes už robí na počkanie a zbaví vás vášho neestetického problému. Vybrať si ale musíte sami, možností máte však niekoľko. Menej a viac invazívne, prírodné alebo s použitím chémie.

(deed/pr)

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader