Móda / 30. júl 2021

Aké doplnky pasujú ku štylizáciám s pánskymi mokasínami?

Pánske mokasíny patria medzi obuv, ktorú si dnes muži vyberajú najčastejšie. Tieto typy topánok sa vyznačujú veľmi štýlovým vzhľadom, ale tiež ľahkosťou a pohodlnosťou pri chôdzi. Zvyčajne sa nosia na jar, v lete a začiatkom jesene. K čomu pasujú pánske mokasíny? S akými doplnkami je možné ich kombinovať?

Pánske mokasíny - topánky na veľa príležitostí

 

Milovníci mokasín často zdôrazňujú, že je táto obuv ideálna do bežných, každodenných situácií, aj keď je nevyhnutná elegancia vo voľnejšej podobe. Kožené a semišové modely je možné kombinovať s chinos alebo džínsami, samozrejme ak dbáte na vhodnú farebnú kombináciu. 

 

V lete budú bermudy alebo vzdušné štýlové plátenné nohavice ideálnou voľbou aj pre mokasíny. Celok môže byť doplnený ležérnou košeľou, polokošeľou, bundou v ležérnej verzii alebo svetrom (napr. pruhovanom). Lakované verzie topánok, ktoré majú oveľa menej športový charakter, budú vyzerať lepšie v kombinácii s elegantnými nohavicami, oblekom alebo dokonca smokingom.

 

Najzaujímavejšie doplnky pre pánske mokasíny

 

Dôležitú úlohu v každej štylizáciu hrajú tiež doplnky. Čo teda bude pasovať s odevom, ktorý obsahuje pánske mokasíny? Celkom iste prvkom zdôrazňujúcim elegantný look každého muža sú hodinky. V tomto prípade stojí za výber modely s koženým alebo semišovým opaskom, ktoré budú dokonale ladiť s koženými alebo semišovými topánkami. Mali by ste sa však vyhnúť prístrojom na oceľovom náramku, ktorý je pre tento typ obuvi skôr nevhodný. 

 

Dôležitým doplnkom, ktorý by si mal každý muž zapamätať, je kožený nohavicový opasok, ktorý dodá štýl a veľmi dobre sa prezentuje s mokasínami a štýlovými nohavicami. Zaujímavou alternatívou môže byť postroj v odtieni prispôsobenom topánkam.

 

Pánske tašky sú veľmi funkčným prvkom štylizácie. Sa semišovými mokasínami bude ideálne vyzerať napr. aktovka vyrobená z podobného materiálu. S koženými modelmi zase najlepšie vyzerá kufrík alebo vrecúško z ekokože. Aktívnym pánom, ktorí majú radšej športovú eleganciu, môžeme ponúknuť štýlový batoh alebo priestrannú tašku na rameno. 

 

Celý outfit, ktorý zahŕňa pánske mokasíny, môžete doplniť okuliarmi. V prípade osôb, ktoré nosia korekčné okuliare je vhodné staviť na originálne farebné obrúčky, ktorých široký výber ponúka mnoho optických salónov. Počas slnečných dní budú kvalitné slnečné okuliare v správnom tvare univerzálnou vychytávkou pre každého.

 

Mokasíny a ponožky

 

Keď už hovoríme o doplnkoch štylizácií s mokasínami, nemali by sa spomínať ponožky. Mali by byť kombinované s týmto typom obuvi? Počas rokov sa zažilo, že sa pánske mokasíny dajú nosiť len na bosých nohách. Dnes však štylisti upozorňujú, že v tejto veci nemusíte byť takí pevní. Páni by mali nosiť v mokasínach tzv. členkové ponožky, teda krátke, neviditeľné ponožky, ktoré poskytujú väčšie pohodlie a hygienu. Fanúšikovia trochu voľnejšieho a extravagantnejšieho vzhľadu sa navyše môžu rozhodnúť pre dlhšie verzie. Farebné ponožky so zaujímavými vzormi sú zaujímavým doplnkom mokasín v avantgardnom štýle.

 

Zdroj obrázka: caimacanul / Shutterstock.com (D/PR)

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader