Zaujímavosti / 16. február 2024

Ako si aj v pohodlí domova vypočítať najlepšiu cenu PZP?

Rozhodnutie o vhodnom poistení pre váš automobil nie je len otázkou zodpovednosti, ale aj financií. Pri výbere povinného zmluvného poistenia je preto dôležité myslieť na dostatočnú ochranu, ale aj rovnováhu medzi kvalitou krytia a jeho cenou. Aby ste za týmto účelom nemuseli precestovať celý okres a navštíviť všetky pobočky poisťovní, máme pre vás návod, ako si aj v pohodlí domova vypočítať najlepšiu cenu PZP.

Prečo to bez PZP poistenia nepôjde? 

Predtým, než začneme hľadať najlepšiu cenu PZP, je dôležité si uvedomiť, že jeho nevyhnutnosť nespočíva len v zodpovednosti voči ostatným účastníkom cestnej premávky, ale aj v zákonnej povinnosti. V prípade absencie PZP môže byť vodičovi odobratý evidenčný doklad a môže zaplatiť pokutu až do výšky 3320 eur. Takýto postih predstavuje nielen obrovskú finančnú záťaž, ale aj ďalekosiahle následky pre vodiča.

Ako sa dopracovať k najlepšej ponuke?

najlepšiemu PZP poisteniu sa môžete dopracovať rôznymi spôsobmi. Treba zvážiť viacero vplyvných faktorov. Skúste si presne určiť, aké krytie potrebujete? Môže ísť o minimálny, základný rozsah PZP, alebo zvážite aj doplnkové možnosti v podobe havarijného pripoistenia. 

Pred výberom si dobre porovnajte všetky ponuky poisťovní, pretože detailný prehľad o cenách a podmienkach vám umožní nájsť optimálnu kombináciu ceny a kvality služieb. Zvážte aj vlastnú spoluúčasť. Nastavenie vlastnej spoluúčasti môže ovplyvniť cenu PZP. Vyššia spoluúčasť môže znížiť mesačné platby, ale v prípade poistnej udalosti povedie k vyšším vlastným nákladom. Zohľadnite aj dostupné bonusy a zľavy. Znížiť cenu poistky môže aj vaša história poistného obdobia a bezúhonnosť. 

Využite pri hľadaní online PZP kalkulačku

Jedným z najefektívnejších nástrojov na výpočet najlepšej ceny krytia z pohodlia domova je veľmi jednoduchá PZP kalkulačka

Do online inteligentného nástroja stačí zadať niekoľko dôležitých údajov o vašej osobe a vozidle. Doplniť požiadavky, ktoré od konkrétneho poistenia máte a v priebehu niekoľkých sekúnd sa vám zobrazí viacero výhodných ponúk, z ktorých si stačí prehľadným porovnaním vybrať tú správnu a uzatvoriť zmluvu o poistení online. 

V závere je dôležité si uvedomiť, že najlepšia cena povinného zmluvného poistenia nie je len tá najnižšia, ale taká, ktorá najlepšie zodpovedá vašim potrebám a poskytuje adekvátnu ochranu. Preto je dôležité starostlivo zhodnotiť všetky dostupné ponuky a zvážiť aj ďalšie faktory okrem ceny.

(D/PR), zdroj obrázka: yta/AdobeStock.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader