Zdravie / 22. október 2018

Bolesti a komplikácie? Vyliečte sa pomocou obyčajnej vody a tepla

Každý jeden z nás sa určite za svoj život stretol s tým, že ho z rôznych dôvodov prepadla náhla bolesť, ktorej následky potom zhoršili naše fungovanie.

Telo je organizmus, ktorý má svoje špecifický systémy a funkcie a stačí len malé narušenie jedného z nich a bolesť alebo prípadné zdravotné komplikácie sú na svete. Zabrániť tomu môžete viacerými spôsobmi. Veľmi dobrá a často najlepšia je prevencia a zdravý životný štýl. V rámci uponáhľaného spôsobu života je to ale niekedy jednoducho nemožné dosiahnuť.

Potom prichádza na rad diagnostikovanie vzniknutého problému a samozrejme jeho liečba. Niekedy sa pod komplikácie podpíše aj zhoršená psychika, čo samozrejme celý problém ešte len stupňuje, pretože pozitívne myslenie je základ úspechu.

Veľmi dobrou správou ale je, že k náprave často nepotrebujete žiadne drahé lieky ani postupy, v mnohých prípadoch vás môže vyliečiť len obyčajná voda a jej správna teplota.

Termoterapia

Liečba pomocou vody a tepla nie je žiadnou veľkou novinkou a v minulosti to bol základ úspešného liečiteľstva. Voda vám môže pomôcť pri liečbe vnútorných orgánov, tak aj po stránke vonkajšej, a to vo forme rôznych procedúr, ako sú kúpele, sprcha a rôzne iné. Rovnako dobre vám môže pomôcť aj termoterapia.

Ide o bahenné, parafínové alebo rašelinové zábaly, kde sa využíva vyššia teplota vody v kombinácií s určitým liečivým prvkami. Takáto teplota zaistí účinné prehriatie postihnutej časti tela, čím dôjde k zvýšeniu látkovej výmeny a samozrejme úľave od bolesti, čo je prvoradý a najdôležitejší cieľ. Vaše nohy v pekných čižmách sa budú potom cítiť oveľa lepšie, pretože ste im dodali potrebný relax a pohodu.

Všetky tieto metódy sú účinné pri liečbe mnohých ochorení nervového a kardiovaskulárneho systému, horného dýchacieho traktu, horúčky, zlepšenia krvného obehu, bolestí hlavy a na utužovanie celého tela.

Pitie studenej vody v primeranom množstve je užitočné pre zdravých ľudí a ľudí s príliš pórovitou kožou, ktorí trpia rôznymi problémami a jej ochoreniami. Tento spôsob liečby, ktorý využívajú aj tie najlepšie luxusné kúpele,  pomáha aj pri celkovom omladení, tráviacich ťažkostiach, závratoch, smäde, zvýšenej telesnej teplote, ochoreniach pečene, krvi a otrávení. A veľmi jednoducho sa o tom môžete presvedčiť aj vy.

Bezplatný recept na lepšie zdravie

Teplú vodu používajú mnohí ľudia podľa odporúčaní odborných lekárov na reguláciu práce obličiek, normalizáciu krvného tlaku a odstránenie toxínov z tela – kde sa odporúčajú 1 až dve šálky každých 15-20 minút počas dňa. Ak by ste to naopak prehnali, teplá voda vo veľkom množstve oslabuje žalúdok a v niektorých prípadoch môže telo dokonca aj vysušiť.

V mnohých prípadoch je naopak užitočná u pacientov s epilepsiou. V správnom množstve ohrieva, podporuje trávenie, potláča štikútanie, odstraňuje hlien a dýchavičnosť.

Teplá voda upokojuje bolesť, zvyšuje prietok krvi a pomáha lepšie vylučovať moč. A aj  vaša pečeň bude na tom vďaka teplej alebo vlažnej vode oveľa lepšie. Stačí len vyskúšať, pretože nejde o žiadny náročný proces, ktorý by vás vyšiel veľmi draho a stál kopec premrhaného času. 

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader