Zaujímavosti / 28. máj 2014

Brazílsky futbalový tím sa na majstrovstvách sveta predvedie v poriadne veľkom štýle

Desiatky portrétov Brazílčanov s natiahnutými tvárami, farebným oblečením a animovanými výrazmi zdobia obrovský boeing 737, ktorý bude prevážať brazílsky futbalový tím z mesta do mesta počas blížiacej sa FIFA 2014.

Celý svet pomaly začína žiť Brazíliou a nastávajúcimi majstrovstvami sveta vo futbale. Na oslavu tejto vzrušujúce udalosti, dvojčatá a graffiti umelci Gustavo a Otavio Pandolfo, známi ako Os Gêmeos, vyzdobili celý exteriér lietadla brazílskeho národného tímu. Futbalovému tímu bude počas majstrovstiev zabezpečovať prepravu z jedného zápasu na druhý a musíme uznať, že to bude v poriadne veľkom štýle.

Stačil im len jediný týždeň, aby pomocou 1 200 plechoviek sprejov dokončili zbierku portrétov na obrovskom boeingu, zatiaľ čo krídla z bezpečnostných dôvodov ponechali šedé. Os Gêmeos vytvorili obrovské lietajúce umelecké dielo, ktoré zachytáva život brazílčanov a nesie ho k oblakom. Desiatky portrétov reprezentujú ich kultúru a odrážajú typický rukopis bratov - predĺžené tváre, výstredné oblečenie, farebná pokožka a animované výrazy zdobia celý trup lietadla od chvosta po nos. Projekt bol dokončený v spolupráci s Gol/9ine, ktorý bude boeing používať aj po skončení World Cup. Futbaloví fanúšikovia reprezentujúci Brazíliu môžu teda naplno fandiť svojmu tímu, ktorý je už minimálne v tomto smer určitým víťazom.

Monika Budayová/mymodernmet.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader