Móda / 09. október 2024

Crossbody kabelka do každého outfitu. Tu je návod, ako ju nosiť

Ženy crossbody kabelky jednoducho milujú a mnohé sa netaja tým, že vo svojom šatníku skrývajú bohatú zbierku viacerých kúskov. Zistite, ako prispôsobiť nosenie tejto kabelky rôznym príležitostiam a odhaľte triky, ako pomocou nej opticky zakryť nedokonalosti postavy.

Umiestnenie a nastavenie popruhu 

To, kde a ako nosíte svoju crossbody kabelku má zásadný vplyv na celkový look. Zatiaľ čo s popruhom nastaveným na strednú alebo dlhú dĺžku, ktorý umožní kabelke spočívať vo výške bedrových kĺbov, dosiahnete uvoľnený a ležérny vzhľad, krátky popruh s kabelkou priliehajúcou k hornej časti tela vzbudíte elegantnejší dojem. Pre ešte sofistikovanejší look môžete zvoliť tenký retiazkový popruh. Takýto model kabelky môžete kombinovať aj so spoločenskými šatami, či už letnými košeľovými alebo aj formálnejšími. 

Optická ilúzia pre maskovanie nedostatkov 

  • Nízka postava: Nosenie kabelky v hornej časti trupu môže vytvoriť optickú ilúziu pridanej výšky. Rovnaký efekt vytvára ja kabelka s vertikálne umiestnenými zipsami alebo prešívaním. 
  • Veľké poprsie: Noste ju nižšie na bokoch, aby ste vyvážili proporcie tela. 
  • Široké boky: Vyberte si model s asymetrickým tvarom, ktorý rozbije symetriu a odvedie pozornosť od širokých bokov.

Styling pre rôzne príležitosti 

Crossbody kabelka je univerzálnym kúskom. Pokiaľ chcete vytvoriť neformálny look, kombinovať ju môžete s rifľami (trendy sú aktuálne napr. pohodlné mom džínsy s vysokým pásom, no voľnejším strihom v oblasti stehien), obyčajným tričkom a teniskami. Pre hravý street style voľte farebné kúsky alebo kabelky potlačou.

Smart casual štýl, ktorý je kompromisom medzi formálnym a neformálnym oblečením, dosiahnete voľbou kvalitnej crossbody kabelky v koženom prevedení v neutrálnych farbách. 

Pre formálne udalosti voľte crossbody menších rozmerov a remienok upravte na kratšiu dĺžku, aby ste kabelku mohli nosiť elegantne prehodenú cez plece. Hodia sa aj spomínané retiazkové remienky. 

Výber môžete prispôsobiť aj sezónne. Kým v lete môžete siahnuť po farebných a texturovaných modeloch, jeseň si žiada kabelky v zemitých farbách alebo v obľúbenej bordovej, a to ideálne s hrubým remienkom, ktorý na objemných kúskoch oblečenia (ako sú svetre a kabáty) vynikne. 

(D/PR), zdroj foto: Victoria Fox / Adobestock.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader