Kuriozity / 12. február 2014

Dobrí ľudia ešte nevymreli

Dennodenne sa stretávam s tým, že ľudstvo svojim správaním speje do záhuby. Vraždy, krádeže, korupcie, intrigy, závisť, ľudská ľahostajnosť... To všetko je na príčine tomu, že aj keď sme najvyspelejší v ríši zvierat, aj tak sa správame ako zvery.

Po zhliadnutí týchto fotografií som bola strašne dojatá. Potešilo ma, že sa ešte stále medzi nami pohybujú morálni ľudia, ktorí sa snažia robiť dobré skutky a šíriť úsmev okolo seba. Len tak, pre radosť a lepší pocit.

 

Títo futbalisti si prisadli k chlapcovi na vozíčku, aby nejedol sám.

Nedá mi ešte nespomenúť jednu príhodu. Bola som venčiť psíkov v bratislavskom útulku Slobody zvierat na Poliankách. Stretla som jednu babičku, ktorá bola tiež na prechádzke so psíkom a dali sme sa do reči. Zistila som, že staršia pani má doma psíka z útulku, no vo voľnom čase chodí venčiť aj ostatných opustených psov. Počas mojej prechádzky v okolitom lese som ju videla s tromi rôznymi psami. Bola som milo prekvapená a šťastná, že ľudská dobrota skutočne nevymrela. A potom ak nastane takáto situácia, nechápete a iba pozeráte ako teľa na nové vráta...

Ak uvidíte, že niekto potrebuje pomoc, nehanbite sa ponúknuť mu pomocnú ruku. Nikdy totiž neviete, kedy ju na oplátku budete potrebovať vy. 

Lýdia Tkáčová/ sooziq.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader