Tech / 23. september 2021

Na čo prihliadať pri výbere ionizátora vody?

Otázka ohľadom kvality pitnej vody sa stáva v slovenských domácnostiach čoraz frekventovanejšou. Je to však pochopiteľné, keďže každý by chcel dnes disponovať zdravou a čistou vodou, po ktorej sa nebude tvoriť nadbytok vodného kameňa. S tým vám môže pomôcť ionizátor vody. Na čo prihliadať pri jeho výbere?

V minulosti sa ohľadom pitnej vody riešila vo väčšine prípadov len jej tvrdosť, ktorú však dnes dokážete rýchlo odstrániť s pomocou rôznych zmäkčovačov vody

 

Tieto prístroje vás nielenže zbavia tvrdej vody, ale vďaka nim zabudnete na problémy s nadbytkom vodného kameňa, ktoré neskôr vyústili do pokazených spotrebičov. 

 

Absencia vodného kameňa však nie je všetko 

 

S príchodom nových technológií sa však ukázalo, že odstránenie vodného kameňa, nie je jedinou úpravou, na základe ktorej dokážete skvalitniť svoju vodu. 


Tým najnovším vynálezom, ktorý sa však pomaly udomácňuje v bežných domácnostiach, je takzvaný ionizátor vody

 

Toto zariadenie dokáže premeniť vašu vodu na takzvanú “živú” vodu, za pomoci elektrolýzy a zbaviť vás nadbytočných chemikálií, a to všetko bez straty minerálov. 

 

Podľa čoho vyberať? 

 

Ešte predtým, než sa rozhodnete kupovať svoj prvý ionizátor vody, je však vhodné poznať s akými typmi týchto prístrojov sa môžete stretnúť. 

 

  • Hrncový ionizátor 
  • Prietokový ionizátor 

 

Prietokové ionizátory sa ďalej delia podľa svojho umiestnenia na stolové, poddrezové či konvertibilné. 

 

Pri výbere tohto zariadenia je preto potrebné myslieť na to, kde a akým spôsobom chcete svoj ionizátor umiestniť. 

 

Ak by sme vám však predsa len mali niečo odporučiť, siahnite po prietokovom poddrezovom ionizátore vody, ktorý disponuje dvoma filtrami umiestnenými hneď za sebou. 

V súčasnosti ide o to najčastejšie používané zariadenie, s ktorým nič nepokazíte a vydrží vám slúžiť a pripravovať kvalitnú vodu niekoľko rokov. 

 

(Deed/PR) Zdroj obrázka: photopixel / Shutterstock.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader