Zaujímavosti / 18. august 2014

Skutočne naturálny život ľudí, ktorí nechali všetko tak a spokojne žijú v lone matky prírody

Máte radi, keď to okolo vás žije, všade je plno ľudí a vy neviete čo skôr, alebo ste skôr z tých, ktorí by sa na všetko najradšej vykašlali a bývali ďaleko od tohto zhonu - v krásnej prírode, len vy a neuveriteľný pokoj všade okolo vás?

Zatiaľ čo väčšina ľudí na svete žije v komunitách plných ľudí, ruský fotograf Danila Tkachenko zachytáva to malé percento ľudí, ktorí sa rozhodli obrátiť chrbtom takémuto životnému štýlu. Jeho presvedčivé fotografie série Escape dokumentujú ľudí, ktorí sa namiesto dennodenného zhonu rozhodli pre život v divočine. Svoje domovy a provizórne obydlia si vytvárajú v ruských a ukrajinských lesoch z toho, čo im ponúka samotná príroda.

Jeho objekty sa v sérii objavujú v rôznych spôsoboch - z niektorých ide pocit pokoja, keď ležia na strome, zatiaľ čo iní vyzerajú vyziabnuto a povedzme si pravdu, nie až v takej pohode. Fotograf rovnako ukazuje aj ich domovy a je až prekvapujúce vidieť, z čoho si ľudia dokážu postaviť obývateľné prístrešky. Obklopení sviežimi zelenými lesmi, práve toto je miesto, kam sa títo ľudia uchýlili pred svojimi minulými životmi. Kompletnú sériu nájdete v Danilovej knihe s názvom Escape.

Monika Budayová/mymodernmet.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader