Zaujímavosti / Filmy / 04. máj 2017

Top 5 Tarantinoviek

Každý, kto pričuchol k filmu ho musí poznať. Quentin Tarantino, žijúca legenda medzi režisérmi. Má špecifický štýl a každému je hneď jasné, že za filmom je vďaka scénam plným krvi a prazvláštnym dialógom odkazujúcim na popkultúru je práve on.

V našom skromnom výbere máme 5 filmov od majstra, ktorý dáva filmom špeciálnu pečať a na celom svete milióny fanúšikov.

Ak vám niektorý film vo výbere chyba, pokojne to napíšte do komentárov.

Reservoir Dogs

Zdroj: tasteofcinema.com

Prvý veľký film majstra režiséra sa odohráva takmer celý v jednej zavretej garáži. Gangsterka stojaca na silných dialógoch v našom výbere nesmie chýbať.


Kill Bill

Zdroj: Youtube.com

Veľa mŕtvych, bizarných scén a Uma Thurman. Dvojdielny film mal mať pôvodne len jednu časť, tá by však bola pridlhá. A zrejme je nakoniec dobre, že sme sa Kill Billa dočkali až dvakrát.


Pulp Fiction

Zdroj: Miramax.com

Asi najslávnejší Quentinov film. Dialógy poznajú ľudia v rôznych jazykoch sveta, pohyby Johna Travoltu sú legendárne, príbeh kultový a soundtrack sa doslova zarýva do hlavy. Pulp Fiction nesmie chýbať na poličke žiadneho filmového fanúšika.


Django

Zdroj: Unisci24.com

Tarantino sa nevyhol ani westernu. Vyšperkoval ho až tak, že bol nominovaný na Oscara. Napchal doňho veľké hollywoodske hviezdy (medzi nimi napríklad aj DiCapria) a nasekal takmer tri hodiny pnokrvnej zábavy.


Inglorious Basterds

Zdroj: ifc.com

Fabulácia hodná majstra. Brad Pitt so svojou partiou bojujú proti nacistom a dokonca aj proti samotnému Hitlerovi. Film je priam rozporuplným zážitkom - niektorí ho milujú, iným príde úplne bizarný.


Tak, súhlasíte s našim výberom?

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader